Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza

Autor: madziakat

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

2 sztuki

0.5 opakowania

5 łyżek

0.5 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój na kawałki ok 1x1 cm, następnie usmaż kurczaka na złoty kolor, na pół minuty przed końcem smażenia posyp i dokładnie obtocz każdą część przyprawą do gyrosa. Pozostaw do ostudzenia.

Krok 2

Przygotuj miskę przezroczystą żeby było widać warstwy sałatki. Pomidory obierz ze skórki i również je pokrój w kostkę. Ułóż na dnie miski. Następnie pokrój ser feta w kostkę i ułóż na pomidorach. Na serze połóż wystudzone kawałki piersi z kurczaka.

Krok 3

Sos: wymieszaj podaną ilość majonezu i śmietany z przeciśniętymi ząbkami czosnku i pieprzem. Pamiętaj, aby nie solić sosu, ponieważ ser feta jest sam w sobie bardzo słony.

Krok 4

Warstwy sałatki ostrożnie zalej sosem tak, aby była równo przykryta. Na wierzchu posyp szczyptą suszonej bazylii.

Krok 5

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Serowy szpinak
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej