Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza

Autor: madziakat

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

0.5 opakowania

5 łyżek

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój na kawałki ok 1x1 cm, następnie usmaż kurczaka na złoty kolor, na pół minuty przed końcem smażenia posyp i dokładnie obtocz każdą część przyprawą do gyrosa. Pozostaw do ostudzenia.

Krok 2

Przygotuj miskę przezroczystą żeby było widać warstwy sałatki. Pomidory obierz ze skórki i również je pokrój w kostkę. Ułóż na dnie miski. Następnie pokrój ser feta w kostkę i ułóż na pomidorach. Na serze połóż wystudzone kawałki piersi z kurczaka.

Krok 3

Sos: wymieszaj podaną ilość majonezu i śmietany z przeciśniętymi ząbkami czosnku i pieprzem. Pamiętaj, aby nie solić sosu, ponieważ ser feta jest sam w sobie bardzo słony.

Krok 4

Warstwy sałatki ostrożnie zalej sosem tak, aby była równo przykryta. Na wierzchu posyp szczyptą suszonej bazylii.

Krok 5

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej