
Składniki
1 pęczek
1 sztuka
1 opakowanie
6 sztuk
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój sałatę i wyłóż do naczynia. Rzodkiewkę, ogórka i paluszki krabowe pokrój w plasterki i dodaj do sałaty.
Krok 2
Wymieszaj z sosem sałakowym przygotowanym wg przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Posyp świeżym szczypiorkiem i podawaj, np. z grzankami i twarożkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej