Sałatka z tortellini i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tortellini i szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

376 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

423 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

733 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

1 opakowanie

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj tortellini w osolonej wodzie. Odsącz i wystudź.

Sałatka z tortellini i szpinakiem  - Krok 1

Krok 2

Szałwię pokrój w drobne paski. Pomidorki pokrój na ćwiartki, cebulę w drobną kostkę, czosnek posiekaj.

Sałatka z tortellini i szpinakiem  - Krok 2

Krok 3

Rozrób Sos Knorr z olejem i wodą.

Sałatka z tortellini i szpinakiem  - Krok 3

Krok 4

Tortellini wymieszaj z pomidorami, szpinakiem i cebulą.

Sałatka z tortellini i szpinakiem  - Krok 4

Krok 5

Podawaj polane sosem i posypane szałwią.

Sałatka z tortellini i szpinakiem  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Estera Szołtysek

    Estera Szołtysek , 10.04.2019

    bqrdzo pyszna salatka polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tortellini i szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tortellini i szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tortellini i szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tortellini i szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tortellini i szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tortellini i szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tortellini i szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tortellini i szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki wieprzowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z tortellini i szpinakiem Sałatka z tortellini i szpinakiem

Tortellini są niezastąpionym dodatkiem do sałatek. Jest to rodzaj małych włoskich pierożków, które wypełnione są nadzieniem. Zazwyczaj mają one farsz mięsny, warzywny lub grzybowy. Tortellini mają charakterystyczny kształt, dobre są zarówno na zimno, jak i na ciepło, w zupach czy polane gęstym, pomidorowym sosem. Jak sprawić, żeby twoja sałatka była pełna żywych kolorów? Wystarczy do szpinakowego tortellini dodać lekko kwaśne pomidory koktajlowe, czerwoną cebulę oraz zielony szpinak. Najlepiej użyć świeżego. Oczywiście sałatkę należy podlać sosem, w tym wypadku idealnie będzie pasował orzeźwiający czosnkowo-ziołowy. Dodatek świeżych ziół również urozmaici smak dania. Sałatkę można posypać utartym parmezanem wedle uznania. Nasz przepis jest pomysłem na szybką sałatkę na zimno, którą z powodzeniem możesz zabrać do pracy i zjeść w porze lunchu.