Sałatka z tortellini grzybowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tortellini grzybowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

168 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

100 gramów

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortellini ugotuj i pozostaw do wystygnięcia.

Krok 2

Pomidory obierz ze skóry, ogórka obierz, pokrój oba warzywa w kostkę. Seler naciowy umyj i pokrój w plastry, a ser w drobną kostkę.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z majonezem i jogurtem.

Krok 4

Połącz ze sobą wszystkie składniki, dodając odsączona kukurydzę.

Krok 5

Podawaj sałatkę posypaną serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tortellini grzybowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tortellini grzybowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tortellini grzybowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tortellini grzybowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tortellini grzybowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tortellini grzybowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tortellini grzybowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tortellini grzybowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z tortellini grzybowymiSałatka z tortellini grzybowymi

Jeśli lubisz sałatki makaronowe, powinna smakować Ci również sałatka z grzybowymi tortellini. To małe włoskie pierożki, przypominające nieco polskie uszka, które wypełnia się różnymi nadzieniami. Popularne są szczególnie z ricottą, szpinakiem czy szynką, dlatego jeśli chcesz – użyj ich w tym przepisie zamiast grzybowych. Ugotuj je i ostudź. W tym czasie pokrój obrane ze skórki pomidory, świeże ogórki i selera naciowego. Sprawdzą się także pomidorki koktajlowe. Na bazie majonezu i gęstego jogurtu naturalnego, np. typu greckiego, przygotuj sos czosnkowy, który świetnie podkreśli smak wszystkich składników i pozwoli połączyć je w jedno danie. Żeby sałatka zyskała trochę słodyczy i kolorów, dodaj do niej również kukurydzę z puszki. Tuż przed podaniem, posyp ją startym żółtym serem. Może to być gouda, ale dobre będą też inne gatunki, np. pikantny cheddar. Sałatka z tortellini nie potrzebuje już żadnych dodatków, jeśli jednak serwujesz ją na przyjęciu, dodaj do niej talerz wędlin lub serów. Sprawdzi się też jako szybki obiad lub kolacja. Smacznego!