Sałatka z tortellini grzybowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tortellini grzybowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
181 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

153 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

100 gramów

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortellini ugotuj i pozostaw do wystygnięcia.

Krok 2

Pomidory obierz ze skóry, ogórka obierz, pokrój oba warzywa w kostkę. Seler naciowy umyj i pokrój w plastry, a ser w drobną kostkę.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z majonezem i jogurtem.

Krok 4

Połącz ze sobą wszystkie składniki, dodając odsączona kukurydzę.

Krok 5

Podawaj sałatkę posypaną serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tortellini grzybowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tortellini grzybowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tortellini grzybowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tortellini grzybowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tortellini grzybowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tortellini grzybowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tortellini grzybowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tortellini grzybowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z tortellini grzybowymiSałatka z tortellini grzybowymi

Prosta i kolorowa sałatka z tortellini z grzybami stanie się przebojem twojego jadłospisu. Oprócz niewielkich pierożków z nadzieniem, znajdziesz w niej także pomidory, ogórki, seler naciowy i kukurydzę. Nie bój się korzystać ze składników, które akurat masz pod ręką. Dzięki temu sałatka tortellini z grzybami za każdym razem może wyglądać odrobinę inaczej. Smacznego!

Dla kogo? Jeśli lubisz sałatki makaronowe, powinna smakować Ci również sałatka z grzybowymi tortellini. To doskonała propozycja dla osób, którym znudziły się już klasyki pokroju jarzynowej albo sałatki gyros.

Na jaką okazję? Sprawdzi się jako szybki obiad lub kolacja. Sałatka z tortellini grzybowym to pyszny sposób na posiłek do pracy. Przygotuj ją dzień wcześniej. Pierożki ugotuj i ostudź. W tym czasie pokrój obrane ze skórki pomidory, świeże ogórki i selera naciowego. W przepisie na sałatkę z grzybowym tortellini sprawdzą się także pomidorki koktajlowe. Na bazie majonezu i gęstego jogurtu naturalnego, np. typu greckiego, przygotuj sos czosnkowy, który świetnie podkreśli smak wszystkich składników i pozwoli połączyć je w jedno danie. Żeby sałatka z tortellini z grzybami zyskała trochę słodyczy i kolorów, dodaj do niej również kukurydzę z puszki.

Czy wiesz, że? Tortellini to małe włoskie pierożki, przypominające nieco polskie uszka, które wypełnia się różnymi nadzieniami. Popularne są szczególnie z ricottą, szpinakiem czy szynką, dlatego, jeśli chcesz – użyj ich w tym przepisie na sałatkę tortellini zamiast grzybowych.

Dla urozmaicenia: Tuż przed podaniem, sałatkę z tortellini z grzybami posyp startym żółtym serem. Może to być gouda, ale dobre będą też inne gatunki, np. pikantny cheddar. Sałatka z tortellini grzybowymi nie potrzebuje już żadnych dodatków, jeśli jednak serwujesz ją na przyjęciu, dodaj do niej talerz wędlin lub serów.