
Składniki
null
1 sztuka
null
1 sztuka
100 gramów
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rukolę umyj i osusz, przełóż do salaterki razem z oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę papryką i osączonym z zalewy tuńczykiem.
Krok 2
Oliwę wymieszaj razem z odrobiną soku wyciśniętego z cytryny i dopraw do smaku.
Krok 3
Połącz sos razem z sałatką i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej