
Składniki
null
1 sztuka
null
1 sztuka
100 gramów
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rukolę umyj i osusz, przełóż do salaterki razem z oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę papryką i osączonym z zalewy tuńczykiem.
Krok 2
Oliwę wymieszaj razem z odrobiną soku wyciśniętego z cytryny i dopraw do smaku.
Krok 3
Połącz sos razem z sałatką i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej