PRZEPISY.PL
Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi - autor:  Dorota Wdowińska-Rozbicka

Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi

  • 15
  • 2
  • Łatwe
  • 0
9
osób dodało do Mniamlisty
9
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • kapusta pekińska0.5 szt
  • paluszki krabowe250 g
  • biała rzodkiew 0.5 szt
  • oliwa3 łyżki
  • sok z cytryny2 łyżki
  • Krok 1

    Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, siekamy drobno, oprószamy sola i pieprzem i odstawiamy na 5 min by puściła soki.
  • Krok 2

    Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty. Paluszki krabowe obieramy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki.
  • Krok 3

    Do miseczki wsypujemy sos sałatkowy, dodajemy sezam i sok cytrynowy, mieszamy wszystko. Dodajemy oliwę i utrzepujemy tak by powstała emulsja. Sosem polecamy sałatkę i mieszamy wszystko.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos sałatkowy czosnkowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

8
osób dodało do Mniamlisty
15''
2
Łatwe
8
osób dodało do Mniamlisty
45''
3
Łatwe
13
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
10
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe