Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

250 gramów

0.5 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, siekamy drobno, oprószamy sola i pieprzem i odstawiamy na 5 min by puściła soki.

Krok 2

Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty. Paluszki krabowe obieramy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki.

Krok 3

Do miseczki wsypujemy sos sałatkowy, dodajemy sezam i sok cytrynowy, mieszamy wszystko. Dodajemy oliwę i utrzepujemy tak by powstała emulsja. Sosem polecamy sałatkę i mieszamy wszystko.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej