Surówka z czerwonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl

Surówka z czerwonej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj, poszatkuj, obgotuj i odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kapusty.

Krok 3

Dopraw solą, pieprzem, cukrem, octem i sokiem z cytryny.

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej