
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj, poszatkuj, obgotuj i odcedź.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kapusty.
Krok 3
Dopraw solą, pieprzem, cukrem, octem i sokiem z cytryny.
Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej