Surówka z czerwonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z czerwonej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj, poszatkuj, obgotuj i odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kapusty.

Krok 3

Dopraw solą, pieprzem, cukrem, octem i sokiem z cytryny.

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka do grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej