
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj, poszatkuj, obgotuj i odcedź.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kapusty.
Krok 3
Dopraw solą, pieprzem, cukrem, octem i sokiem z cytryny.
Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej