Surówka z czerwonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z czerwonej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj, poszatkuj, obgotuj i odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kapusty.

Krok 3

Dopraw solą, pieprzem, cukrem, octem i sokiem z cytryny.

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej