Surówka z czerwonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z czerwonej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj, poszatkuj, obgotuj i odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kapusty.

Krok 3

Dopraw solą, pieprzem, cukrem, octem i sokiem z cytryny.

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej