Kapusta kiszona z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta kiszona z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

0.25 kilograma

1 sztuka

10 dekagramów

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę kiszoną włóż do garnka, zalej wodą, odciśnij i wylej wodę. Powtórz tę czynność trzy razy.

Krok 2

Kapustę gotuj do czasu, gdy stanie się miękka i odcedź.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj i razem usmaż na maśle.

Krok 4

Składniki przełóż do kapusty, dodaj masło, przypraw vegetą, maggi i pieprzem. Tak przygotowana kapusta jest bardzo dobrym dodatkiem do obiadu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta kiszona z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta kiszona z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta kiszona z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta kiszona z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta kiszona z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta kiszona z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta kiszona z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta kiszona z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta kiszona z pieczarkamiKapusta kiszona z pieczarkami

Kiszona kapusta z pieczarkami to propozycja na dodatek do obiadu oraz smaczny farsz. Aby ją przygotować, należy ugotować kapustę do miękkości. Następnie dodaje się do niej podsmażone z cebulą pieczarki oraz przyprawy i całość dusi jeszcze przez chwilę. Aby dodać potrawie wyrazistego aromatu, dosypuje się do niej również zioła. Sprawdzi się majeranek, kminek i rozmaryn. Kapusta kiszona z pieczarkami to świetne nadzienie do pierogów, pasztecików, krokietów i naleśników. Aby urozmaicić tego rodzaju farsz, dodaj do niego żółty, starty ser. Warzywna przekąska dobrze komponuje się też z popularnym schabowym i ziemniakami. Pasuje również do innych mięs oraz ziemniaczanych zapiekanek. Jeśli chcesz zamienić ją w samodzielne danie, dodaj do niej ugotowaną ciecierzycę, soczewicę lub kaszę jęczmienną. Tak przygotowaną kapustę kiszoną z pieczarkami posyp świeżymi ziołami i serwuj z pajdą chrupiącego wiejskiego chleba. Zapoznaj się z przepisem, zobacz, jak przygotować tę potrawę i wykorzystaj ją jako podstawę wielu smacznych połączeń!