Kapusta kiszona z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kapusta kiszona z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

0.25 kilograma

1 sztuka

10 dekagramów

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę kiszoną włóż do garnka, zalej wodą, odciśnij i wylej wodę. Powtórz tę czynność trzy razy.

Krok 2

Kapustę gotuj do czasu, gdy stanie się miękka i odcedź.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj i razem usmaż na maśle.

Krok 4

Składniki przełóż do kapusty, dodaj masło, przypraw vegetą, maggi i pieprzem. Tak przygotowana kapusta jest bardzo dobrym dodatkiem do obiadu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta kiszona z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta kiszona z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta kiszona z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta kiszona z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta kiszona z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta kiszona z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta kiszona z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta kiszona z pieczarkamiKapusta kiszona z pieczarkami

Kiszona kapusta z pieczarkami to propozycja na dodatek do obiadu oraz smaczny farsz. Aby ją przygotować, należy ugotować kapustę do miękkości. Następnie dodaje się do niej podsmażone z cebulą pieczarki oraz przyprawy i całość dusi jeszcze przez chwilę. Aby dodać potrawie wyrazistego aromatu, dosypuje się do niej również zioła. Sprawdzi się majeranek, kminek i rozmaryn. Kapusta kiszona z pieczarkami to świetne nadzienie do pierogów, pasztecików, krokietów i naleśników. Aby urozmaicić tego rodzaju farsz, dodaj do niego żółty, starty ser. Warzywna przekąska dobrze komponuje się też z popularnym schabowym i ziemniakami. Pasuje również do innych mięs oraz ziemniaczanych zapiekanek. Jeśli chcesz zamienić ją w samodzielne danie, dodaj do niej ugotowaną ciecierzycę, soczewicę lub kaszę jęczmienną. Tak przygotowaną kapustę kiszoną z pieczarkami posyp świeżymi ziołami i serwuj z pajdą chrupiącego wiejskiego chleba. Zapoznaj się z przepisem, zobacz, jak przygotować tę potrawę i wykorzystaj ją jako podstawę wielu smacznych połączeń!