Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem

Autor: Mateusz Rosadziński

ratingratingratingratingrating

71

heart
53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2082 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1271 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

14 sztuk

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować z dodatkiem soli i łyżki oleju. Kukurydzę osączyć. Paluszki krabowe pokroić w plasterki. Ogórek obrać, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Pęczek koperku umyć, osuszyć i posiekać. Wszystkie składniki razem połączyć, delikatnie wymieszać. W miseczce połączyć jogurt i majonez, doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowany sos połączyć ze składnikami.

1

Opinie o przepisie

  • Ewelina

    Ewelina , 16.12.2021

    TAK Nie ma to jak pyszna sałatka krabowa, mniam. Ja jednak jeśli mam trochę mniej czasu robię ją inaczej : paluszki krabowe , por , ogórki konserwowe kroję drobno , dodaje kukurydzę, majonez sól i pieprz i mam sałatkę na szybko. Sprawdza się przy niespodziewanych wizytach :))) a na święta robię już wersje jak tutaj.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej