Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem

Autor: Mateusz Rosadziński

ratingratingratingratingrating

71

heart
53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2077 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1267 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

14 sztuk

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować z dodatkiem soli i łyżki oleju. Kukurydzę osączyć. Paluszki krabowe pokroić w plasterki. Ogórek obrać, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Pęczek koperku umyć, osuszyć i posiekać. Wszystkie składniki razem połączyć, delikatnie wymieszać. W miseczce połączyć jogurt i majonez, doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowany sos połączyć ze składnikami.

1

Opinie o przepisie

  • Ewelina

    Ewelina , 16.12.2021

    TAK Nie ma to jak pyszna sałatka krabowa, mniam. Ja jednak jeśli mam trochę mniej czasu robię ją inaczej : paluszki krabowe , por , ogórki konserwowe kroję drobno , dodaje kukurydzę, majonez sól i pieprz i mam sałatkę na szybko. Sprawdza się przy niespodziewanych wizytach :))) a na święta robię już wersje jak tutaj.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka krabowa z makaronem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej