Chińska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińska sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
443 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

353 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

478 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj około 500 ml wody, następnie wsyp makaron i pozostaw pod przykryciem na 3 minuty. Po tym czasie go odcedź.

Chińska sałatka - Krok 1

Krok 2

W misce połącz makaron pocięty na mniejsze nitki, pomidory pokrojone w cząstki, ogórki w kostkę i odcedzoną kukurydzę.

Chińska sałatka - Krok 2

Krok 3

Połącz Majonez Babuni Hellmann's z Ketchupem Hellmann's Łagodnym, sosem sojowym i rozgniecionym czosnkiem.

Chińska sałatka - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki z sosem i podawaj. Sałatka będzie się ładnie prezentować, jeśli posypiesz ją ziarnami sezamu.

Chińska sałatka - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 09.09.2018

    Fajne :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chińska sałatkaChińska sałatka

W garnku zagotuj około 500 ml wody, następnie wsyp makaron i pozostaw pod przykryciem na 3 minuty. Po tym czasie go odcedź.