Chińska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińska sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
443 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

349 osób wydrukowało

Pobierz pdf

477 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj około 500 ml wody, następnie wsyp makaron i pozostaw pod przykryciem na 3 minuty. Po tym czasie go odcedź.

Chińska sałatka - Krok 1

Krok 2

W misce połącz makaron pocięty na mniejsze nitki, pomidory pokrojone w cząstki, ogórki w kostkę i odcedzoną kukurydzę.

Chińska sałatka - Krok 2

Krok 3

Połącz Majonez Babuni Hellmann's z Ketchupem Hellmann's Łagodnym, sosem sojowym i rozgniecionym czosnkiem.

Chińska sałatka - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki z sosem i podawaj. Sałatka będzie się ładnie prezentować, jeśli posypiesz ją ziarnami sezamu.

Chińska sałatka - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 09.09.2018

    Fajne :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chińska sałatkaChińska sałatka

W garnku zagotuj około 500 ml wody, następnie wsyp makaron i pozostaw pod przykryciem na 3 minuty. Po tym czasie go odcedź.