
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku zagotuj około 500 ml wody, następnie wsyp makaron i pozostaw pod przykryciem na 3 minuty. Po tym czasie go odcedź.

Krok 2
W misce połącz makaron pocięty na mniejsze nitki, pomidory pokrojone w cząstki, ogórki w kostkę i odcedzoną kukurydzę.

Krok 3
Połącz Majonez Babuni Hellmann's z Ketchupem Hellmann's Łagodnym, sosem sojowym i rozgniecionym czosnkiem.

Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki z sosem i podawaj. Sałatka będzie się ładnie prezentować, jeśli posypiesz ją ziarnami sezamu.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































Chińska sałatka

