
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku zagotuj około 500 ml wody, następnie wsyp makaron i pozostaw pod przykryciem na 3 minuty. Po tym czasie go odcedź.

Krok 2
W misce połącz makaron pocięty na mniejsze nitki, pomidory pokrojone w cząstki, ogórki w kostkę i odcedzoną kukurydzę.

Krok 3
Połącz Majonez Babuni Hellmann's z Ketchupem Hellmann's Łagodnym, sosem sojowym i rozgniecionym czosnkiem.

Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki z sosem i podawaj. Sałatka będzie się ładnie prezentować, jeśli posypiesz ją ziarnami sezamu.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej