Chińska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińska sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
443 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

353 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

478 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj około 500 ml wody, następnie wsyp makaron i pozostaw pod przykryciem na 3 minuty. Po tym czasie go odcedź.

Chińska sałatka - Krok 1

Krok 2

W misce połącz makaron pocięty na mniejsze nitki, pomidory pokrojone w cząstki, ogórki w kostkę i odcedzoną kukurydzę.

Chińska sałatka - Krok 2

Krok 3

Połącz Majonez Babuni Hellmann's z Ketchupem Hellmann's Łagodnym, sosem sojowym i rozgniecionym czosnkiem.

Chińska sałatka - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki z sosem i podawaj. Sałatka będzie się ładnie prezentować, jeśli posypiesz ją ziarnami sezamu.

Chińska sałatka - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 09.09.2018

    Fajne :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chińska sałatkaChińska sałatka

W garnku zagotuj około 500 ml wody, następnie wsyp makaron i pozostaw pod przykryciem na 3 minuty. Po tym czasie go odcedź.