
Składniki
1 garść
0.5 szklanki
2 sztuki
3 łyżeczki
3 łyżki
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
6 łyżek
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Komosę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
Mięso dokładnie umyj, przelej wrzątkiem i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój w kostkę lub paseczki i posól. Kawałki kurczaka wrzuć na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i smaż co jakiś czas mieszając przez około 4 minuty. Dodaj przyprawę pomidory z czosnkiem i bazylią i smaż przez kolejne 3 minuty, często mieszając aż kurczak ładnie się zarumieni. Gotowego kurczaka przełóż do miseczki.
Krok 3
Obetnij końcówki od umytego rabarbaru i pokrój na plasterki grubości około 0,3-0,4 cm. Olej połącz z cukrem i tak przygotowaną pastę wymieszaj z plasterkami rabarbaru. Odstaw je na minimum 20 minut, co jakiś czas mieszając.
Krok 4
Mango pokrój w kostkę lub słupki, pomidorki na połówki lub ćwiartki, a cebulę w piórka.
Krok 5
Wszystkie składniki dressingu (olej, przyprawę czosnek z ziołami prowansalskimi Knorr, miód oraz ocet i sól) zblenduj.
Krok 6
W szerokiej misce połącz kaszę z połową przygotowanego dressingu, kurczakiem, mango i cebulą. Na talerze wyłóż naprzemiennie wymieszane składniki oraz roszponkę i pomidorki. Całość polej pozostałym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej