
Składniki
1 garść
0.5 szklanki
2 sztuki
3 łyżeczki
3 łyżki
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
6 łyżek
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Komosę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
Mięso dokładnie umyj, przelej wrzątkiem i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój w kostkę lub paseczki i posól. Kawałki kurczaka wrzuć na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i smaż co jakiś czas mieszając przez około 4 minuty. Dodaj przyprawę pomidory z czosnkiem i bazylią i smaż przez kolejne 3 minuty, często mieszając aż kurczak ładnie się zarumieni. Gotowego kurczaka przełóż do miseczki.
Krok 3
Obetnij końcówki od umytego rabarbaru i pokrój na plasterki grubości około 0,3-0,4 cm. Olej połącz z cukrem i tak przygotowaną pastę wymieszaj z plasterkami rabarbaru. Odstaw je na minimum 20 minut, co jakiś czas mieszając.
Krok 4
Mango pokrój w kostkę lub słupki, pomidorki na połówki lub ćwiartki, a cebulę w piórka.
Krok 5
Wszystkie składniki dressingu (olej, przyprawę czosnek z ziołami prowansalskimi Knorr, miód oraz ocet i sól) zblenduj.
Krok 6
W szerokiej misce połącz kaszę z połową przygotowanego dressingu, kurczakiem, mango i cebulą. Na talerze wyłóż naprzemiennie wymieszane składniki oraz roszponkę i pomidorki. Całość polej pozostałym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































