Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

10 sztuk

0.5 sztuki

2 garść

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

200 mililitrów

10 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 2

W głębokiej patelni rozpuść masło, dodaj pokrojoną drobno cebulę i podsmaż do zeszklenia, dodaj cienkie plasterki czosnku i cukinię pokrojoną w małe kawałki, podsmażaj około 5 minut.

Krok 3

Dodaj umyte krewetki, szpinak i podsmaż 2 minuty, rozkrusz kostkę bulionu warzywnego, wlej wodę i śmietankę, dodaj serek kanapkowy, dopraw pieprzem i gotuj do zgęstnienia sosu około 5 minut, dopraw do smaku.

Krok 4

Na koniec dodaj połówki pomidorków i ugotowany makaron, wymieszaj dokładnie i posyp przed podaniem tartym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej