Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

10 sztuk

0.5 sztuki

2 garść

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

200 mililitrów

10 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 2

W głębokiej patelni rozpuść masło, dodaj pokrojoną drobno cebulę i podsmaż do zeszklenia, dodaj cienkie plasterki czosnku i cukinię pokrojoną w małe kawałki, podsmażaj około 5 minut.

Krok 3

Dodaj umyte krewetki, szpinak i podsmaż 2 minuty, rozkrusz kostkę bulionu warzywnego, wlej wodę i śmietankę, dodaj serek kanapkowy, dopraw pieprzem i gotuj do zgęstnienia sosu około 5 minut, dopraw do smaku.

Krok 4

Na koniec dodaj połówki pomidorków i ugotowany makaron, wymieszaj dokładnie i posyp przed podaniem tartym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej