Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

10 sztuk

0.5 sztuki

2 garść

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

200 mililitrów

10 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 2

W głębokiej patelni rozpuść masło, dodaj pokrojoną drobno cebulę i podsmaż do zeszklenia, dodaj cienkie plasterki czosnku i cukinię pokrojoną w małe kawałki, podsmażaj około 5 minut.

Krok 3

Dodaj umyte krewetki, szpinak i podsmaż 2 minuty, rozkrusz kostkę bulionu warzywnego, wlej wodę i śmietankę, dodaj serek kanapkowy, dopraw pieprzem i gotuj do zgęstnienia sosu około 5 minut, dopraw do smaku.

Krok 4

Na koniec dodaj połówki pomidorków i ugotowany makaron, wymieszaj dokładnie i posyp przed podaniem tartym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papardelle z krewetkami w warzywnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej