
Składniki
250 gramów
200 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
10 sztuk
0.5 sztuki
2 garść
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
200 mililitrów
10 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.
Krok 2
W głębokiej patelni rozpuść masło, dodaj pokrojoną drobno cebulę i podsmaż do zeszklenia, dodaj cienkie plasterki czosnku i cukinię pokrojoną w małe kawałki, podsmażaj około 5 minut.
Krok 3
Dodaj umyte krewetki, szpinak i podsmaż 2 minuty, rozkrusz kostkę bulionu warzywnego, wlej wodę i śmietankę, dodaj serek kanapkowy, dopraw pieprzem i gotuj do zgęstnienia sosu około 5 minut, dopraw do smaku.
Krok 4
Na koniec dodaj połówki pomidorków i ugotowany makaron, wymieszaj dokładnie i posyp przed podaniem tartym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej