
Składniki
1 opakowanie
5 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
0.5 słoika
2 szczypty
2 szczypty
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa korzeniowe z włoszczyzny gotuję do miękkości. Następnie kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo, a po obraniu kroję w kostkę.
Krok 2
Jabłko, ogórki kiszone kroję w kostkę i łączę z pozostałymi składnikami. Dosypuję goszek.
Krok 3
Doprawiam majonezem Vegan Mayo, musztardą, solą oraz pieprzem czarnym mielonym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej