Sałatka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka jarzynowa

Autor: jedz.pysznie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

0.5 słoika

2 szczypty

2 szczypty

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa korzeniowe z włoszczyzny gotuję do miękkości. Następnie kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo, a po obraniu kroję w kostkę.

Krok 2

Jabłko, ogórki kiszone kroję w kostkę i łączę z pozostałymi składnikami. Dosypuję goszek.

Krok 3

Doprawiam majonezem Vegan Mayo, musztardą, solą oraz pieprzem czarnym mielonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej