
Składniki
120 gramów
2 sztuki
3 łyżki
2 garść
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając Przyprawą do gyrosa bez dodatku soli Knorr.
Krok 2
Usmażone mięso przekładamy do miseczki. Ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa wraz z kukurydzą oraz posiekaną kapustą pekińską.
Krok 3
Mieszamy z sosem przygotowanym z połączenia majonezu oraz ketchupu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do gyrosa Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej