Lekka sałatka Gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka Gyros

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

8

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

2 sztuki

3 łyżki

2 garść

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając Przyprawą do gyrosa bez dodatku soli Knorr.

Krok 2

Usmażone mięso przekładamy do miseczki. Ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa wraz z kukurydzą oraz posiekaną kapustą pekińską.

Krok 3

Mieszamy z sosem przygotowanym z połączenia majonezu oraz ketchupu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej