Lekka sałatka Gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka Gyros

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

8

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

2 sztuki

3 łyżki

2 garść

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając Przyprawą do gyrosa bez dodatku soli Knorr.

Krok 2

Usmażone mięso przekładamy do miseczki. Ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa wraz z kukurydzą oraz posiekaną kapustą pekińską.

Krok 3

Mieszamy z sosem przygotowanym z połączenia majonezu oraz ketchupu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej