Lekka sałatka Gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka Gyros

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

7

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

2 sztuki

3 łyżki

2 garść

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając Przyprawą do gyrosa bez dodatku soli Knorr.

Krok 2

Usmażone mięso przekładamy do miseczki. Ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa wraz z kukurydzą oraz posiekaną kapustą pekińską.

Krok 3

Mieszamy z sosem przygotowanym z połączenia majonezu oraz ketchupu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej