Lekka sałatka Gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka Gyros

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

6

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

2 sztuki

3 łyżki

2 garść

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając Przyprawą do gyrosa bez dodatku soli Knorr.

Krok 2

Usmażone mięso przekładamy do miseczki. Ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa wraz z kukurydzą oraz posiekaną kapustą pekińską.

Krok 3

Mieszamy z sosem przygotowanym z połączenia majonezu oraz ketchupu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka Gyros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej