
Składniki
1.5 kilograma
600 gramów
5 sztuk
2 sztuki
5 sztuk
3 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
3 łyżeczki
1 łyżeczka
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię, marchew i ziemniaki obrać, pokroić w niewielkie kawałki.
Krok 2
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Wrzucić do garnka, dolać łyżkę oleju i zeszklić do złotego koloru. Wycisnąć czosnek.
Krok 3
Do garnka dodać obrane warzywa. Zalać wszystko 1,2 l wody i dodać kostki bulionu warzywnego.
Krok 4
Gotować do momentu rozgotowania dyni, od czasu do czasu mieszając całość.
Krok 5
Dodać przyprawy, śmietanę i koncentrat. Wszystko zblendować. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































