Jesienna zupa dyniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna zupa dyniowa

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

4

heart
43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

600 gramów

5 sztuk

2 sztuki

5 sztuk

3 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię, marchew i ziemniaki obrać, pokroić w niewielkie kawałki.

Krok 2

Cebulę obrać i pokroić w piórka. Wrzucić do garnka, dolać łyżkę oleju i zeszklić do złotego koloru. Wycisnąć czosnek.

Krok 3

Do garnka dodać obrane warzywa. Zalać wszystko 1,2 l wody i dodać kostki bulionu warzywnego.

Krok 4

Gotować do momentu rozgotowania dyni, od czasu do czasu mieszając całość.

Krok 5

Dodać przyprawy, śmietanę i koncentrat. Wszystko zblendować. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej