Składniki
1.5 kilograma
600 gramów
5 sztuk
2 sztuki
5 sztuk
3 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
3 łyżeczki
1 łyżeczka
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię, marchew i ziemniaki obrać, pokroić w niewielkie kawałki.
Krok 2
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Wrzucić do garnka, dolać łyżkę oleju i zeszklić do złotego koloru. Wycisnąć czosnek.
Krok 3
Do garnka dodać obrane warzywa. Zalać wszystko 1,2 l wody i dodać kostki bulionu warzywnego.
Krok 4
Gotować do momentu rozgotowania dyni, od czasu do czasu mieszając całość.
Krok 5
Dodać przyprawy, śmietanę i koncentrat. Wszystko zblendować. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej