
Składniki
1.5 kilograma
600 gramów
5 sztuk
2 sztuki
5 sztuk
3 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
3 łyżeczki
1 łyżeczka
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię, marchew i ziemniaki obrać, pokroić w niewielkie kawałki.
Krok 2
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Wrzucić do garnka, dolać łyżkę oleju i zeszklić do złotego koloru. Wycisnąć czosnek.
Krok 3
Do garnka dodać obrane warzywa. Zalać wszystko 1,2 l wody i dodać kostki bulionu warzywnego.
Krok 4
Gotować do momentu rozgotowania dyni, od czasu do czasu mieszając całość.
Krok 5
Dodać przyprawy, śmietanę i koncentrat. Wszystko zblendować. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej