Makaron z indykiem w sosie pomidorowo-śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z indykiem w sosie pomidorowo-śmietanowym

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

50 gramów

1 szczypta

1 gram

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

1 puszka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2

Na patelni podsmaż pokrojonego w kostkę indyka, aż będzie złocisty, dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i podsmaż razem.

Krok 3

Dodaj pomidory z puszki oraz kostkę rosołową Knorr i gotuj, aż składniki się połączą.

Krok 4

Wlej śmietankę, dopraw solą i pieprzem, a następnie gotuj na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 5

Wymieszaj sos z makaronem i podawaj, dekorując świeżą bazylią i startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z indykiem w sosie pomidorowo-śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z indykiem w sosie pomidorowo-śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z indykiem w sosie pomidorowo-śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z indykiem w sosie pomidorowo-śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z indykiem w sosie pomidorowo-śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z indykiem w sosie pomidorowo-śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z indykiem w sosie pomidorowo-śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z indykiem w sosie pomidorowo-śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej