Makaron z indykiem w sosie pomidorowo-śmietanowym
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
300 gramów
50 gramów
1 szczypta
1 gram
1 szczypta
2 szczypty
1 sztuka
1 puszka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
Na patelni podsmaż pokrojonego w kostkę indyka, aż będzie złocisty, dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i podsmaż razem.
Krok 3
Dodaj pomidory z puszki oraz kostkę rosołową Knorr i gotuj, aż składniki się połączą.
Krok 4
Wlej śmietankę, dopraw solą i pieprzem, a następnie gotuj na małym ogniu przez kilka minut.
Krok 5
Wymieszaj sos z makaronem i podawaj, dekorując świeżą bazylią i startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej