Makaron z anchois i kaparami – pasta: przepis | Przepisy.pl pixel

Spaghetti z anchois i kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

112 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

8 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

60 gramów

3 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę z kostką Knorr i ugotuj makaron al dente – zostaw około 3 łyżek bulionu z gotowania makaronu.

Krok 2

Zmiażdż delikatnie czosnek. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek i smaż na złoty kolor, po czym wyjmij ząbki.

Krok 3

Dodaj do oliwy anchois, rozgnieć i duś do momentu, aż się rozpadną.

Krok 4

Oregano rozetrzyj w rękach, wsyp na patelnię. Posiekaj kapary.

Krok 5

Dodaj kapary i pieprz.

Krok 6

Na patelnię wrzuć makaron i wlej bulion z gotowania makaronu, gotuj całość przez minutę.

Krok 7

Posyp serem, wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z anchois i kaparami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z anchois i kaparami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z anchois i kaparami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z anchois i kaparami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z anchois i kaparami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z anchois i kaparami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z anchois i kaparami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z anchois i kaparami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z anchois i kaparami Spaghetti z anchois i kaparami

Znudziły Ci się popularne przepisy na spaghetti? Spróbuj czegoś nowego! Spaghetti z anchois to oryginalny smak, który wychodzi naprzeciw wymagającym gustom. Makaron z rybą to jest to, czego musisz spróbować!

Dla kogo?

Makaron z anchois to gratka dla miłośników kuchennych eksperymentów. Jednak, przede wszystkim tego przepisu nie mogą sobie odmówić fani anchois czy też anszua. To przepis wprost stworzony dla Was! 

Na jaką okazję?

Jeśli lubisz proste w przygotowaniu obiady, makaron z anchois jest przepisem stworzonym dla Ciebie! 

Czy wiesz, że?

Anchois to francuska nazwa przetworów z ryby zwanej sardelą europejską. To nieduża, tłusta ryba morska, charakteryzująca się ostrym smakiem i zapachem. 

Dla urozmaicenia

Jeśli spowszedniało Ci się spaghetti, możesz użyć innego makaronu. Masz wiele możliwości!