Spaghetti arrabiata przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti arrabiata

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
289 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
3020 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

142 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

239 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

300 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

2 łyżeczki

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj spaghetti.

Krok 2

Rozgrzej olej na dużej patelni i dodaj posiekany czosnek wraz z pokrojoną w kostkę cebulą i smaż przez 3 minuty.

Krok 3

Dodaj posiekane chili i koncentrat pomidorowy, pozostaw na 1 minutę na ogniu.

Krok 4

Dodaj pomidory z puszki, wlej 300 ml wody i wsyp zawartość opakowania Fix Knorr Spaghetti Bolognese. Zagotuj sos, aby zgęstniał.

Krok 5

Zdejmij sos z ognia, wymieszaj z octem balsamicznym i połącz ze spaghetti.

4

Opinie o przepisie

  • Bozena Kardasz

    Bozena Kardasz , 23.05.2019

    super smakuje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Linde

    Krystyna Linde , 23.05.2019

    smaczne i tanie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • marcin ciepły

    marcin ciepły , 18.08.2017

    Dobre, ale trochę za słodkie. Nie wiem czy to tak ma być.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Szkotnicka

    Magda Szkotnicka , 06.04.2016

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti arrabiata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti arrabiata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti arrabiata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti arrabiata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti arrabiata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti arrabiata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti arrabiata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti arrabiata - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti arrabiataSpaghetti arrabiata

Spaghetti z sosem arrabiata, jednym z najpopularniejszych dodatków do makaronu we Włoszech, to propozycja dla miłośników wyrazistych, pikantnych smaków. Makaron ugotuj al dente. Ząbki czosnku rozgnieć, cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie podsmaż je na patelni przez kilka minut. Papryczki chili przekrój wzdłuż na pół, usuń z nich pestki i drobno posiekaj. Ich liczba może być inna niż ta sugerowana w przepisie – wszystko zależy od Twoich preferencji. Wrzuć je do smażącej się cebuli i czosnku. Dodaj również koncentrat pomidorowy i wszystko smaż jeszcze przez chwilę. Na koniec dołącz pomidory z puszki wraz z zalewą, wodę i przyprawy. Jeśli zależy Ci na kremowej, delikatnej konsystencji dania, użyj pomidorów bez skórki. W sezonie zamiast tych z puszki warto wykorzystać świeże. Sos gotuj do momentu, aż zgęstnieje. Gdy będzie gotowy, wymieszaj go z octem balsamicznym i połącz z makaronem. Potrawę możesz udekorować startym serem (np. parmezanem) i kilkoma listkami bazylii. Życzymy smacznego!