Spaghetti z tuńczykiem i kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

241 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

1 łyżka

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu podstawowego, używając 300 mililitrów wody (około 1,5 szklanki).

Krok 2

Odsącz tuńczyka, połącz z Fixem Knorr i mocno podgrzej.

Krok 3

Wymieszaj przygotowany sos z makaronem ugotowanym al dente.

Krok 4

Posyp danie z wierzchu kaparami oraz serem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z tuńczykiem i kaparamiSpaghetti z tuńczykiem i kaparami

Spaghetti z tuńczykiem i kaparami to dobra propozycja na szybki obiad inspirowany kuchnią włoską. Zacznij od przygotowania aromatycznego sosu pomidorowego, a następnie dodaj do niego odsączonego tuńczyka w oleju i całość mocno podgrzej. Chcesz wzbogacić smak dania? W takim razie dołącz do wymienionych składników świeżą paprykę, pomidory pelati lub czerwoną cebulę (warzywa duś przez chwilę na patelni do momentu, aż zmiękną). Tak przygotowany sos wymieszaj z ugotowanym al dente makaronem – w przepisie sugerowany jest spaghetti, ale równie dobrze sprawdzi się penne, fusilli lub farfalle. Gotową potrawę posyp słonymi kaparami i startym żółtym serem, na przykład goudą. Odpowiednie będą również niewielkie płatki parmezanu. Spaghetti z tuńczykiem i kaprami można podawać solo lub razem z pomidorkami koktajlowymi i listkami świeżej bazylii lub rukoli. Zaserwuj to danie na najbliższy obiad i koniecznie podziel się swoją opinią. Przekonaj się, że smaczne potrawy mogą być szybkie i łatwe w przygotowaniu!