Spaghetti z tuńczykiem i kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z tuńczykiem i kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

249 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

1 łyżka

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu podstawowego, używając 300 mililitrów wody (około 1,5 szklanki).

Krok 2

Odsącz tuńczyka, połącz z Fixem Knorr i mocno podgrzej.

Krok 3

Wymieszaj przygotowany sos z makaronem ugotowanym al dente.

Krok 4

Posyp danie z wierzchu kaparami oraz serem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z tuńczykiem i kaparamiSpaghetti z tuńczykiem i kaparami

Spaghetti z tuńczykiem i kaparami to dobra propozycja na szybki obiad inspirowany kuchnią włoską. Zacznij od przygotowania aromatycznego sosu pomidorowego, a następnie dodaj do niego odsączonego tuńczyka w oleju i całość mocno podgrzej. Chcesz wzbogacić smak dania? W takim razie dołącz do wymienionych składników świeżą paprykę, pomidory pelati lub czerwoną cebulę (warzywa duś przez chwilę na patelni do momentu, aż zmiękną). Tak przygotowany sos wymieszaj z ugotowanym al dente makaronem – w przepisie sugerowany jest spaghetti, ale równie dobrze sprawdzi się penne, fusilli lub farfalle. Gotową potrawę posyp słonymi kaparami i startym żółtym serem, na przykład goudą. Odpowiednie będą również niewielkie płatki parmezanu. Spaghetti z tuńczykiem i kaprami można podawać solo lub razem z pomidorkami koktajlowymi i listkami świeżej bazylii lub rukoli. Zaserwuj to danie na najbliższy obiad i koniecznie podziel się swoją opinią. Przekonaj się, że smaczne potrawy mogą być szybkie i łatwe w przygotowaniu!