Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - makaron | Przepisy.pl pixel

Spaghetti z tuńczykiem i kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
265 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

1 łyżka

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu podstawowego, używając 300 mililitrów wody (około 1,5 szklanki).

Krok 4

Posyp danie z wierzchu kaparami oraz serem i podawaj.

Krok 3

Wymieszaj przygotowany sos z makaronem ugotowanym al dente.

Krok 2

Odsącz tuńczyka, połącz z Fixem Knorr i mocno podgrzej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z tuńczykiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z tuńczykiem i kaparamiSpaghetti z tuńczykiem i kaparami

Spaghetti z tuńczykiem i kaparami to dobra propozycja na szybki obiad inspirowany kuchnią włoską. Zacznij od przygotowania aromatycznego sosu pomidorowego, a następnie dodaj do niego odsączonego tuńczyka w oleju i całość mocno podgrzej. Chcesz wzbogacić smak dania? W takim razie dołącz do wymienionych składników świeżą paprykę, pomidory pelati lub czerwoną cebulę (warzywa duś przez chwilę na patelni do momentu, aż zmiękną). Tak przygotowany sos wymieszaj z ugotowanym al dente makaronem – w przepisie sugerowany jest spaghetti, ale równie dobrze sprawdzi się penne, fusilli lub farfalle. Gotową potrawę posyp słonymi kaparami i startym żółtym serem, na przykład goudą. Odpowiednie będą również niewielkie płatki parmezanu. Spaghetti z tuńczykiem i kaprami można podawać solo lub razem z pomidorkami koktajlowymi i listkami świeżej bazylii lub rukoli. Zaserwuj to danie na najbliższy obiad i koniecznie podziel się swoją opinią. Przekonaj się, że smaczne potrawy mogą być szybkie i łatwe w przygotowaniu!