Spaghetti po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

30 gramów

1 łyżka

330 gramów

20 gramów

1 łyżka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę.

Krok 2

Rodzynki namocz w ciepłej wodzie.

Krok 3

Czosnek podsmaż na oleju i wyjmij.

Krok 4

Filety posiekaj i wraz z pomidorami wrzuć na oliwę czosnkową. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Liść laurowy rozkrusz, wymieszaj z natką i oregano, dodaj do sosu i smaż przez 10 minut.

Krok 6

Rodzynki osącz, dodaj je do sosu razem z migdałami i wymieszaj.

Krok 7

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź, wyłóż na półmisek i polej sosem. Posyp skórką z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej