
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
30 gramów
1 łyżka
330 gramów
20 gramów
1 łyżka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę.
Krok 2
Rodzynki namocz w ciepłej wodzie.
Krok 3
Czosnek podsmaż na oleju i wyjmij.
Krok 4
Filety posiekaj i wraz z pomidorami wrzuć na oliwę czosnkową. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Liść laurowy rozkrusz, wymieszaj z natką i oregano, dodaj do sosu i smaż przez 10 minut.
Krok 6
Rodzynki osącz, dodaj je do sosu razem z migdałami i wymieszaj.
Krok 7
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź, wyłóż na półmisek i polej sosem. Posyp skórką z cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej