Spaghetti po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

30 gramów

1 łyżka

330 gramów

20 gramów

1 łyżka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę.

Krok 2

Rodzynki namocz w ciepłej wodzie.

Krok 3

Czosnek podsmaż na oleju i wyjmij.

Krok 4

Filety posiekaj i wraz z pomidorami wrzuć na oliwę czosnkową. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Liść laurowy rozkrusz, wymieszaj z natką i oregano, dodaj do sosu i smaż przez 10 minut.

Krok 6

Rodzynki osącz, dodaj je do sosu razem z migdałami i wymieszaj.

Krok 7

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź, wyłóż na półmisek i polej sosem. Posyp skórką z cytryny.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Rogaliki z dżemem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej