
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
30 gramów
1 łyżka
330 gramów
20 gramów
1 łyżka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę.
Krok 2
Rodzynki namocz w ciepłej wodzie.
Krok 3
Czosnek podsmaż na oleju i wyjmij.
Krok 4
Filety posiekaj i wraz z pomidorami wrzuć na oliwę czosnkową. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Liść laurowy rozkrusz, wymieszaj z natką i oregano, dodaj do sosu i smaż przez 10 minut.
Krok 6
Rodzynki osącz, dodaj je do sosu razem z migdałami i wymieszaj.
Krok 7
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź, wyłóż na półmisek i polej sosem. Posyp skórką z cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























