Spaghetti po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

30 gramów

1 łyżka

330 gramów

20 gramów

1 łyżka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę.

Krok 2

Rodzynki namocz w ciepłej wodzie.

Krok 3

Czosnek podsmaż na oleju i wyjmij.

Krok 4

Filety posiekaj i wraz z pomidorami wrzuć na oliwę czosnkową. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Liść laurowy rozkrusz, wymieszaj z natką i oregano, dodaj do sosu i smaż przez 10 minut.

Krok 6

Rodzynki osącz, dodaj je do sosu razem z migdałami i wymieszaj.

Krok 7

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź, wyłóż na półmisek i polej sosem. Posyp skórką z cytryny.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ryż po meksykańsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej