Spaghetti Mariuszka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Mariuszka

Autor: Kaasiaa85 Kaasiaa85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

500 gramów

2 opakowania

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć na patelnię mięso mielone i rozdrobnij na drobne kawałeczki. Podsmażaj aż mięso zmieni kolor na lekko brązowy.

Krok 2

Następnie dodaj cebulę i paprykę, zmniejsz gaz na najsłabszy i odczekaj ok. 20 min, aż papryka i cebula zmiękną

Krok 3

Potem zalej wodą w takiej ilości, by zakryć zawartość patelni i odczekaj ok. 30 min

Krok 4

Następnie dodaj tyle koncentratu, by sos stał się gęsty i dodaj do tego sprasowany czosnek.

Krok 5

Następnie przypraw do smaku majerankiem, oregano, pieprzem i solą.

Krok 6

Ugotuj makaron i podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej