Spaghetti Mariuszka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Mariuszka

Autor: Kaasiaa85 Kaasiaa85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

500 gramów

2 opakowania

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć na patelnię mięso mielone i rozdrobnij na drobne kawałeczki. Podsmażaj aż mięso zmieni kolor na lekko brązowy.

Krok 2

Następnie dodaj cebulę i paprykę, zmniejsz gaz na najsłabszy i odczekaj ok. 20 min, aż papryka i cebula zmiękną

Krok 3

Potem zalej wodą w takiej ilości, by zakryć zawartość patelni i odczekaj ok. 30 min

Krok 4

Następnie dodaj tyle koncentratu, by sos stał się gęsty i dodaj do tego sprasowany czosnek.

Krok 5

Następnie przypraw do smaku majerankiem, oregano, pieprzem i solą.

Krok 6

Ugotuj makaron i podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej