
Składniki
3 sztuki
500 gramów
2 opakowania
500 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wrzuć na patelnię mięso mielone i rozdrobnij na drobne kawałeczki. Podsmażaj aż mięso zmieni kolor na lekko brązowy.
Krok 2
Następnie dodaj cebulę i paprykę, zmniejsz gaz na najsłabszy i odczekaj ok. 20 min, aż papryka i cebula zmiękną
Krok 3
Potem zalej wodą w takiej ilości, by zakryć zawartość patelni i odczekaj ok. 30 min
Krok 4
Następnie dodaj tyle koncentratu, by sos stał się gęsty i dodaj do tego sprasowany czosnek.
Krok 5
Następnie przypraw do smaku majerankiem, oregano, pieprzem i solą.
Krok 6
Ugotuj makaron i podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























