Spaghetti Mariuszka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Mariuszka

Autor: Kaasiaa85 Kaasiaa85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

500 gramów

2 opakowania

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć na patelnię mięso mielone i rozdrobnij na drobne kawałeczki. Podsmażaj aż mięso zmieni kolor na lekko brązowy.

Krok 2

Następnie dodaj cebulę i paprykę, zmniejsz gaz na najsłabszy i odczekaj ok. 20 min, aż papryka i cebula zmiękną

Krok 3

Potem zalej wodą w takiej ilości, by zakryć zawartość patelni i odczekaj ok. 30 min

Krok 4

Następnie dodaj tyle koncentratu, by sos stał się gęsty i dodaj do tego sprasowany czosnek.

Krok 5

Następnie przypraw do smaku majerankiem, oregano, pieprzem i solą.

Krok 6

Ugotuj makaron i podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej