Spaghetti Mariuszka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Mariuszka

Autor: Kaasiaa85 Kaasiaa85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

500 gramów

3 sztuki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć na patelnię mięso mielone i rozdrobnij na drobne kawałeczki. Podsmażaj aż mięso zmieni kolor na lekko brązowy.

Krok 2

Następnie dodaj cebulę i paprykę, zmniejsz gaz na najsłabszy i odczekaj ok. 20 min, aż papryka i cebula zmiękną

Krok 3

Potem zalej wodą w takiej ilości, by zakryć zawartość patelni i odczekaj ok. 30 min

Krok 4

Następnie dodaj tyle koncentratu, by sos stał się gęsty i dodaj do tego sprasowany czosnek.

Krok 5

Następnie przypraw do smaku majerankiem, oregano, pieprzem i solą.

Krok 6

Ugotuj makaron i podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej