Spaghetti Mariuszka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Mariuszka

Autor: Kaasiaa85 Kaasiaa85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

500 gramów

2 opakowania

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć na patelnię mięso mielone i rozdrobnij na drobne kawałeczki. Podsmażaj aż mięso zmieni kolor na lekko brązowy.

Krok 2

Następnie dodaj cebulę i paprykę, zmniejsz gaz na najsłabszy i odczekaj ok. 20 min, aż papryka i cebula zmiękną

Krok 3

Potem zalej wodą w takiej ilości, by zakryć zawartość patelni i odczekaj ok. 30 min

Krok 4

Następnie dodaj tyle koncentratu, by sos stał się gęsty i dodaj do tego sprasowany czosnek.

Krok 5

Następnie przypraw do smaku majerankiem, oregano, pieprzem i solą.

Krok 6

Ugotuj makaron i podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Mariuszka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej