Tradycyjne Spaghetti Bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne Spaghetti Bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

253 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

213 osób wydrukowało

Pobierz pdf

396 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie i odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do cebuli i smaż chwilę razem.

Krok 3

Na patelnię dodaj mięso i smaż do momentu zarumienienia. Następnie wlej 250 ml wody.

Krok 4

Do mięsa wsyp zawartość opakowania Knorr, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 5

Dodaj makaron, dokładnie wymieszaj z sosem. Gotowe danie nałóż na talerze. Wierzch posyp startym parmezanem.

1

Opinie o przepisie

  • Karol Kempa

    Karol Kempa , 16.07.2019

    Tradycyjne spaghetti? A gdzie duszenie mięsa na winie? Ten przepis można nazwać szybkie alla spaghetti...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne Spaghetti Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne Spaghetti Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne Spaghetti Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne Spaghetti Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne Spaghetti Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne Spaghetti Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne Spaghetti Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne Spaghetti Bolognese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybkie Bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tradycyjne Spaghetti BologneseTradycyjne Spaghetti Bolognese

Popularne spaghetti bolognese to sztandarowe danie kuchni włoskiej. Jego miłośnicy cenią je za wyrazistość, mięsny dodatek i gęsty, aromatyczny sos. Aby je przygotować, wystarczy podsmażyć na patelni cebulę, a następnie dołączyć do niej startą marchewkę oraz mięso. Całość, podlana wodą, powinna się dusić przez kilkanaście minut. W ten sposób nabierze smaku, a poszczególne składniki miękkości. Następnie dorzuć do nich pokrojone w kostkę pomidory, a pod sam koniec gotowania także świeże zioła – dzięki nim potrawa zyska głęboki aromat. Wykorzystaj posiekaną kolendrę, bazylię lub oregano. Wymieszany z sosem warzywno-mięsnym makaron będzie miał intensywny smak i kremową konsystencję. Posyp go jeszcze parmezanem lub startym żółtym serem i ozdób listkami ziół oraz pomidorkami koktajlowymi. Tak udekorowany będzie nie tylko świetnie smakował, ale także apetycznie wyglądał. Do spaghetti dołącz też bagietkę lub małe pszenne bułki. Przekonaj się, jak doskonale smakuje to danie! W jego przygotowaniu pomoże Ci podany przepis.