
Składniki
300 gramów
300 gramów
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie i odcedź.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do cebuli i smaż chwilę razem.
Krok 3
Na patelnię dodaj mięso i smaż do momentu zarumienienia. Następnie wlej 250 ml wody.
Krok 4
Do mięsa wsyp zawartość opakowania Knorr, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 5
Dodaj makaron, dokładnie wymieszaj z sosem. Gotowe danie nałóż na talerze. Wierzch posyp startym parmezanem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tradycyjne Spaghetti Bolognese
Popularne spaghetti bolognese to sztandarowe danie kuchni włoskiej. Jego miłośnicy cenią je za wyrazistość, mięsny dodatek i gęsty, aromatyczny sos. Aby je przygotować, wystarczy podsmażyć na patelni cebulę, a następnie dołączyć do niej startą marchewkę oraz mięso. Całość, podlana wodą, powinna się dusić przez kilkanaście minut. W ten sposób nabierze smaku, a poszczególne składniki miękkości. Następnie dorzuć do nich pokrojone w kostkę pomidory, a pod sam koniec gotowania także świeże zioła – dzięki nim potrawa zyska głęboki aromat. Wykorzystaj posiekaną kolendrę, bazylię lub oregano. Wymieszany z sosem warzywno-mięsnym makaron będzie miał intensywny smak i kremową konsystencję. Posyp go jeszcze parmezanem lub startym żółtym serem i ozdób listkami ziół oraz pomidorkami koktajlowymi. Tak udekorowany będzie nie tylko świetnie smakował, ale także apetycznie wyglądał. Do spaghetti dołącz też bagietkę lub małe pszenne bułki. Przekonaj się, jak doskonale smakuje to danie! W jego przygotowaniu pomoże Ci podany przepis.


































