Roladki z kurczaka z szynką i serem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

194

7297 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2544 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4839 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 plastry

0.5 sztuki

4 plastry

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę rosołową rozetrzyj z olejem. Dodaj startą skórkę i sok z połowy cytryny. Jeśli lubisz pikantne smaki, dodaj do marynaty ostrą paprykę.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - Krok 1

Krok 2

Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty. Mięso delikatnie rozbij i natrzyj marynatą.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - Krok 2

Krok 3

Na każdy kawałek mięsa połóż plaster szynki i sera. Następnie całość zroluj i zabezpiecz wykałaczką.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - Krok 3

Krok 4

Roladki ułóż w żaroodpornym naczyniu i polej rozpuszczonym w 300 ml wody Fixem Knorr. Całość piecz w 190 °C przez 30 minut.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - Krok 4
36

Opinie o przepisie

  • Diana

    Diana

    naprawdę bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna  Szuła

    Anna Szuła

    Bardzo dobre danie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • MoNika M

    MoNika M

    najlepszy kurczak jaki w życiu zrobiłam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Pasieka

    Tomasz Pasieka

    Przepyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adriana Starobrat

    Adriana Starobrat

    Dodałam do marynaty sok z limonki, a do farszu suszone pomidory. Goście zajadali się aż im sie uszy trzęsły. polecam to danie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Mackiewicz

    Ewelina Mackiewicz

    Ja myślałam, że to będzie dobre, a to jest przepyszne!! Pierwszy kęs - niebo w gębie!!

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Nadia Zychowicz

    Nadia Zychowicz

    Świetne mam 11 lat a przygotowałam to sama na obiad ☺Cudowne wszystkim smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Sroka

    Monika Sroka

    Strzał w dziesiątkę! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Madziula Madziula

    Madziula Madziula

    Pyszne,do sosu dodałam dodatkowo pieczarki i wyszło super polecam !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maksymilian Borawski

    Maksymilian Borawski

    super szybkie i smaczne i łatwe!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Romanczuk

    Karolina Romanczuk

    fajnie wyglada jak zrobie wydam opinie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Steć

    Agnieszka Steć

    pycha ; )

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Więcek

    Tomasz Więcek

    Hmmmmm pyszne. Oblizalem miche do dna POLECAM

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Ludynia

    Teresa Ludynia

    jak wyprobje to wydam opinie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • SŁAWOMIR GŁOWACKI

    SŁAWOMIR GŁOWACKI

    FAJNE DANKO

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sandra Włoch

    Sandra Włoch

    Genialna! Przygotowaliśmy ją razem z moim mężczyzną i teraz co chwilę słyszę, że będzie je gotował częściej. :) Łatwe w przygotowaniu, szybkie i pyszne. :) Polecamy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malina Malina

    Malina Malina

    Odpowiedz Odpowiedz
  • sylwia jakub

    sylwia jakub

    Przepyszne!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Sokal

    Justyna Sokal

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena  Pietrzykowska

    Magdalena Pietrzykowska

    pycha :-) super pasuje do tego ryż :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Wróblewska

    Sylwia Wróblewska

    mniam ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Mirowska

    Magdalena Mirowska

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika  Misztal

    Monika Misztal

    Pycha :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk  Kautz

    Patryk Kautz

    proste, szybkie i pyszne ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Tarnowska

    Irena Tarnowska

    Bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Laura Wszoła

    Laura Wszoła

    Szybkie i smaczne ;) Mimo obaw 30 minut w piekarniku w zupełności wystarczyło. Polecam z pieczonymi ziemniaczkami :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Janczyk

    Piotr Janczyk

    Danie bardzo smakowite i godne polecenia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • vel.czaszek karpinski

    vel.czaszek karpinski

    pol godziny to o wiele za krotko jak na 190 z termozobiegiem kiedy mieso jest w zalewie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aga Agnieszka

    Aga Agnieszka

    bardzo mi smakowalo ale kolejnym razem dodam tez odrobine maselka

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z kurczaka z szynką i seremRoladki z kurczaka z szynką i serem

Znudziły ci się tradycyjne kotlety w panierce? Przetestuj przepis na pyszne roladki z kurczaka, wypełnione szynką, ciągnącym się serem i zapiecz je pod gęstym, pomidorowym sosem bolognese. Przygotowanie tego finezyjnie wyglądającego dania jest banalnie proste. Przyłóż się jednak do zawijania roladek. Starannie zepnij je wykałaczkami i zabezpiecz boki, by farsz nie wyciekł podczas pieczenia. Jeśli chcesz, aby danie miało wyrazisty smak, zamiast żółtego sera dodaj do niego oscypka. Do nadzienia doskonale pasować będą również suszone pomidory oraz posiekane pieczarki, podsmażone wcześniej na patelni z cebulką. Sos bolognese wzbogacić możesz natomiast odrobiną czerwonego, wytrawnego wina. Gotowe roladki podawaj na obiad, wraz z ugotowanym na sypko ryżem i zestawem surówek, albo serwuj na kolację jako samodzielne danie.