Roladki z kurczaka z serem i szynką - drobiowe | Przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka z szynką i serem

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

228

8839 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3044 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

4 plastry

0.5 sztuki

4 plastry

3 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę rosołową rozetrzyj z olejem. Dodaj startą skórkę i sok z połowy cytryny. Jeśli lubisz pikantne smaki, dodaj do marynaty ostrą paprykę.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - Krok 1

Krok 2

Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty. Mięso delikatnie rozbij i natrzyj marynatą.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - Krok 2

Krok 3

Na każdy kawałek mięsa połóż plaster szynki i sera. Następnie całość zroluj i zabezpiecz wykałaczką.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - Krok 3

Krok 4

Roladki ułóż w żaroodpornym naczyniu i polej rozpuszczonym w 300 ml wody Fixem Knorr. Całość piecz w 190 °C przez 30 minut.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - Krok 4
46

Opinie o przepisie

  • Natoszka

    Natoszka , 18.05.2022

    Dzisiaj po raz drugi zrobiłam to danie, dla całej rodziny. W tym babci, dziadka, wujka, cioci, mamy, taty, kuzynki, kuzyna i brata. Wyszło mi aż lub tylko 42 rolady. Uffff. Wszystkim bardzo smakowało i na koniec podałam deser zadowolona z siebie:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natoszka

    Natoszka , 23.03.2022

    Voila

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natoszka

    Natoszka , 19.03.2022

    Mam 11 lat i zamierzam to sama przygotować jako niespodziankę dla rodziny za kilka dni

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr

    Piotr , 17.12.2021

    TAK. Rolady wychodzą genialne! Jednak ja dodaję jeszcze trochę sera pleśniowego, który w tym połączeniu podkreśla smak i nadaje troszkę ostrzejszego, zimowego charakteru!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej  Czyż

    Andrzej Czyż , 31.03.2021

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • WIESIA KROL

    WIESIA KROL , 02.03.2021

    Super mniam mniam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominika Dybowska

    Dominika Dybowska , 28.04.2020

    Fajny przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Gołąbek

    Renata Gołąbek , 27.04.2020

    Tak jest pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania  Filar

    Ania Filar , 26.04.2020

    Pyszne, pełne smaku, soczyste... Idealne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian

    Damian , 28.03.2020

    300ml wody to 3x za dużo w tym przepisie. Zamiast finalnie ściętego sosu wychodzi zupa pomidorowa. Sugeruję użycie wskazanej ilości na torebce fixu, za drugim razem gdy użyłem wskazanej ilosci 100ml wyszedł już dobry sos o lekko kremowej konsystencji.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Diana

    Diana , 15.04.2019

    naprawdę bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna  Szuła

    Anna Szuła , 14.04.2019

    Bardzo dobre danie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • MoNika M

    MoNika M , 11.04.2019

    najlepszy kurczak jaki w życiu zrobiłam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Pasieka

    Tomasz Pasieka , 20.10.2018

    Przepyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adriana Starobrat

    Adriana Starobrat , 19.08.2017

    Dodałam do marynaty sok z limonki, a do farszu suszone pomidory. Goście zajadali się aż im sie uszy trzęsły. polecam to danie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Mackiewicz

    Ewelina Mackiewicz , 24.07.2017

    Ja myślałam, że to będzie dobre, a to jest przepyszne!! Pierwszy kęs - niebo w gębie!!

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Nadia Zychowicz

    Nadia Zychowicz , 15.07.2017

    Świetne mam 11 lat a przygotowałam to sama na obiad ☺Cudowne wszystkim smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Sroka

    Monika Sroka , 07.04.2017

    Strzał w dziesiątkę! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Madziula Madziula

    Madziula Madziula , 29.01.2017

    Pyszne,do sosu dodałam dodatkowo pieczarki i wyszło super polecam !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maksymilian Borawski

    Maksymilian Borawski , 13.11.2016

    super szybkie i smaczne i łatwe!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Romanczuk

    Karolina Romanczuk , 04.11.2016

    fajnie wyglada jak zrobie wydam opinie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Steć

    Agnieszka Steć , 19.10.2016

    pycha ; )

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Więcek

    Tomasz Więcek , 11.10.2016

    Hmmmmm pyszne. Oblizalem miche do dna POLECAM

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Ludynia

    Teresa Ludynia , 08.10.2016

    jak wyprobje to wydam opinie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • SŁAWOMIR GŁOWACKI

    SŁAWOMIR GŁOWACKI , 26.04.2016

    FAJNE DANKO

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sandra Włoch

    Sandra Włoch , 25.04.2016

    Genialna! Przygotowaliśmy ją razem z moim mężczyzną i teraz co chwilę słyszę, że będzie je gotował częściej. :) Łatwe w przygotowaniu, szybkie i pyszne. :) Polecamy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malina Malina

    Malina Malina , 29.03.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • sylwia jakub

    sylwia jakub , 27.03.2016

    Przepyszne!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Sokal

    Justyna Sokal , 23.03.2016

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z kurczaka z szynką i seremRoladki z kurczaka z szynką i serem

Znudziły ci się tradycyjne kotlety w panierce? Przetestuj przepis na pyszne roladki z kurczaka, wypełnione szynką, ciągnącym się serem i zapiecz je pod gęstym, pomidorowym sosem bolognese. Potrawę możesz przygotować w najróżniejszych wariantach, wystarczy tylko odrobina wprawy. A skoro trening czyni mistrza, ruszaj do kuchni! Miej pod ręką nasze wskazówki, niezbędne do wykonania roladek drobiowych z szynką i serem, i przekonaj się, że gotowanie może sprawiać naprawdę dużą frajdę.

Dla kogo? Przygotowanie tego finezyjnie wyglądającego dania jest banalnie proste. Przyłóż się jednak do zawijania roladek z kurczaka z szynką i serem. Starannie zepnij je wykałaczkami i zabezpiecz boki, by farsz nie wyciekł podczas pieczenia. Jak widać, na zrobienie roladek z piersi kurczaka z serem i szynką mogą pozwolić sobie nawet nowicjusze.

Na jaką okazję? Idealne na co dzień i od święta. Gotowe roladki drobiowe z szynką i serem podawaj na obiad, wraz z ugotowanym na sypko ryżem i zestawem surówek, albo serwuj na kolację jako samodzielne danie.

Czy wiesz, że? Przygotowując mięso do roladek z piersi kurczaka, zwróć szczególną uwagę na to, by usunąć wszystkie błonki, chrząstki i kostki.

Dla urozmaicenia: Jeśli chcesz, aby roladki drobiowe miały wyrazisty smak, zamiast żółtego sera dodaj do nich oscypka. Do nadzienia roladek z kurczaka z szynką i serem doskonale pasować będą również suszone pomidory oraz posiekane pieczarki, podsmażone wcześniej na patelni z cebulką. Sos bolognese do roladek z piersi kurczaka z serem wzbogacić możesz natomiast odrobiną czerwonego, wytrawnego wina.