Roladki z kurczaka z szynką i serem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

194

7818 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2546 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4839 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

4 plastry

0.5 sztuki

4 plastry

3 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę rosołową rozetrzyj z olejem. Dodaj startą skórkę i sok z połowy cytryny. Jeśli lubisz pikantne smaki, dodaj do marynaty ostrą paprykę.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - Krok 1

Krok 2

Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty. Mięso delikatnie rozbij i natrzyj marynatą.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - Krok 2

Krok 3

Na każdy kawałek mięsa połóż plaster szynki i sera. Następnie całość zroluj i zabezpiecz wykałaczką.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - Krok 3

Krok 4

Roladki ułóż w żaroodpornym naczyniu i polej rozpuszczonym w 300 ml wody Fixem Knorr. Całość piecz w 190 °C przez 30 minut.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - Krok 4
40

Opinie o przepisie

  • Dominika Dybowska

    Dominika Dybowska, 28.04.2020

    Fajny przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Gołąbek

    Renata Gołąbek, 27.04.2020

    Tak jest pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania  Filar

    Ania Filar , 26.04.2020

    Pyszne, pełne smaku, soczyste... Idealne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian

    Damian , 28.03.2020

    300ml wody to 3x za dużo w tym przepisie. Zamiast finalnie ściętego sosu wychodzi zupa pomidorowa. Sugeruję użycie wskazanej ilości na torebce fixu, za drugim razem gdy użyłem wskazanej ilosci 100ml wyszedł już dobry sos o lekko kremowej konsystencji.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Diana

    Diana, 15.04.2019

    naprawdę bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna  Szuła

    Anna Szuła , 14.04.2019

    Bardzo dobre danie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • MoNika M

    MoNika M, 11.04.2019

    najlepszy kurczak jaki w życiu zrobiłam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Pasieka

    Tomasz Pasieka, 20.10.2018

    Przepyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adriana Starobrat

    Adriana Starobrat, 19.08.2017

    Dodałam do marynaty sok z limonki, a do farszu suszone pomidory. Goście zajadali się aż im sie uszy trzęsły. polecam to danie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Mackiewicz

    Ewelina Mackiewicz, 24.07.2017

    Ja myślałam, że to będzie dobre, a to jest przepyszne!! Pierwszy kęs - niebo w gębie!!

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Nadia Zychowicz

    Nadia Zychowicz, 15.07.2017

    Świetne mam 11 lat a przygotowałam to sama na obiad ☺Cudowne wszystkim smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Sroka

    Monika Sroka, 07.04.2017

    Strzał w dziesiątkę! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Madziula Madziula

    Madziula Madziula, 29.01.2017

    Pyszne,do sosu dodałam dodatkowo pieczarki i wyszło super polecam !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maksymilian Borawski

    Maksymilian Borawski, 13.11.2016

    super szybkie i smaczne i łatwe!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Romanczuk

    Karolina Romanczuk, 04.11.2016

    fajnie wyglada jak zrobie wydam opinie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Steć

    Agnieszka Steć, 19.10.2016

    pycha ; )

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Więcek

    Tomasz Więcek , 11.10.2016

    Hmmmmm pyszne. Oblizalem miche do dna POLECAM

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Ludynia

    Teresa Ludynia, 08.10.2016

    jak wyprobje to wydam opinie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • SŁAWOMIR GŁOWACKI

    SŁAWOMIR GŁOWACKI, 26.04.2016

    FAJNE DANKO

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sandra Włoch

    Sandra Włoch, 25.04.2016

    Genialna! Przygotowaliśmy ją razem z moim mężczyzną i teraz co chwilę słyszę, że będzie je gotował częściej. :) Łatwe w przygotowaniu, szybkie i pyszne. :) Polecamy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malina Malina

    Malina Malina, 29.03.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • sylwia jakub

    sylwia jakub, 27.03.2016

    Przepyszne!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Sokal

    Justyna Sokal, 23.03.2016

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena  Pietrzykowska

    Magdalena Pietrzykowska, 19.03.2016

    pycha :-) super pasuje do tego ryż :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Wróblewska

    Sylwia Wróblewska, 20.02.2016

    mniam ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Mirowska

    Magdalena Mirowska, 05.02.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika  Misztal

    Monika Misztal , 02.02.2016

    Pycha :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk  Kautz

    Patryk Kautz , 20.01.2016

    proste, szybkie i pyszne ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Tarnowska

    Irena Tarnowska, 17.01.2016

    Bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z kurczaka z szynką i seremRoladki z kurczaka z szynką i serem

Znudziły ci się tradycyjne kotlety w panierce? Przetestuj przepis na pyszne roladki z kurczaka, wypełnione szynką, ciągnącym się serem i zapiecz je pod gęstym, pomidorowym sosem bolognese. Przygotowanie tego finezyjnie wyglądającego dania jest banalnie proste. Przyłóż się jednak do zawijania roladek. Starannie zepnij je wykałaczkami i zabezpiecz boki, by farsz nie wyciekł podczas pieczenia. Jeśli chcesz, aby danie miało wyrazisty smak, zamiast żółtego sera dodaj do niego oscypka. Do nadzienia doskonale pasować będą również suszone pomidory oraz posiekane pieczarki, podsmażone wcześniej na patelni z cebulką. Sos bolognese wzbogacić możesz natomiast odrobiną czerwonego, wytrawnego wina. Gotowe roladki podawaj na obiad, wraz z ugotowanym na sypko ryżem i zestawem surówek, albo serwuj na kolację jako samodzielne danie.