Składniki
400 gramów
1 opakowanie
100 gramów
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
50 gramów
150 mililitrów
150 mililitrów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Upiecz ziemniaki w całości. Paprykę pokrój, a ser zetrzyj.
Krok 2
Piersi z indyka pokrój w plasterki, rozbij je młotkiem i ułóż na każdym ćwiartkę upieczonego ziemniaka, kawałek papryki, ser oraz listki rukoli.
Krok 3
Mięso zwiń ciasno, a następnie owiń plastrem boczku. Roladkę nadziej na wykałaczkę, aby nie rozwinęła się podczas pieczenia.
Krok 4
Mięso obsmaż na patelni. Przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 15 minut.
Krok 5
W tym czasie przygotuj Fix Knorr, mieszając go z 150 mililitrami wody i 150 mililitrami mleka.
Krok 6
Przygotowany sos wlej na patelnię i dodaj upieczone roladki. Całość doprowadź do wrzenia, po czym gotuj jeszcze przez 5 minut na wolnym ogniu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej