Roladki z indyka po hawajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z indyka po hawajsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

72

1316 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1074 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1424 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

150 mililitrów

150 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiecz ziemniaki w całości. Paprykę pokrój, a ser zetrzyj.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 1

Krok 2

Piersi z indyka pokrój w plasterki, rozbij je młotkiem i ułóż na każdym ćwiartkę upieczonego ziemniaka, kawałek papryki, ser oraz listki rukoli.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 2

Krok 3

Mięso zwiń ciasno, a następnie owiń plastrem boczku. Roladkę nadziej na wykałaczkę, aby nie rozwinęła się podczas pieczenia.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 3

Krok 4

Mięso obsmaż na patelni. Przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 15 minut.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 4

Krok 5

W tym czasie przygotuj Fix Knorr, mieszając go z 150 mililitrami wody i 150 mililitrami mleka.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 5

Krok 6

Przygotowany sos wlej na patelnię i dodaj upieczone roladki. Całość doprowadź do wrzenia, po czym gotuj jeszcze przez 5 minut na wolnym ogniu.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 6
4

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Lesiakowska

    Małgorzata Lesiakowska , 27.03.2018

    pięknie wyglądające i apetyczne,łatwe w przygotowaniu; napewno skorzystam z wielu przepisów

    Odpowiedz Odpowiedz
  • calineczka calineczka

    calineczka calineczka , 28.01.2018

    super i mąż zjadł rukolę choć za nią nie przepada

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wieslawa Grundt

    Wieslawa Grundt , 24.11.2017

    przepyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emilia Coghen

    Emilia Coghen , 18.09.2016

    Myślę że będzie smakować

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z indyka po hawajskuRoladki z indyka po hawajsku

Upiecz ziemniaki w całości. Paprykę pokrój, a ser zetrzyj.