Roladki z indyka po hawajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z indyka po hawajsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

73

heart
1319 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1088 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1449 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

150 mililitrów

150 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiecz ziemniaki w całości. Paprykę pokrój, a ser zetrzyj.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 1

Krok 2

Piersi z indyka pokrój w plasterki, rozbij je młotkiem i ułóż na każdym ćwiartkę upieczonego ziemniaka, kawałek papryki, ser oraz listki rukoli.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 2

Krok 3

Mięso zwiń ciasno, a następnie owiń plastrem boczku. Roladkę nadziej na wykałaczkę, aby nie rozwinęła się podczas pieczenia.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 3

Krok 4

Mięso obsmaż na patelni. Przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 15 minut.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 4

Krok 5

W tym czasie przygotuj Fix Knorr, mieszając go z 150 mililitrami wody i 150 mililitrami mleka.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 5

Krok 6

Przygotowany sos wlej na patelnię i dodaj upieczone roladki. Całość doprowadź do wrzenia, po czym gotuj jeszcze przez 5 minut na wolnym ogniu.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 6
4

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Lesiakowska

    Małgorzata Lesiakowska , 27.03.2018

    pięknie wyglądające i apetyczne,łatwe w przygotowaniu; napewno skorzystam z wielu przepisów

    Odpowiedz Odpowiedz
  • calineczka calineczka

    calineczka calineczka , 28.01.2018

    super i mąż zjadł rukolę choć za nią nie przepada

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wieslawa Grundt

    Wieslawa Grundt , 24.11.2017

    przepyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emilia Coghen

    Emilia Coghen , 18.09.2016

    Myślę że będzie smakować

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z indyka po hawajskuRoladki z indyka po hawajsku

Upiecz ziemniaki w całości. Paprykę pokrój, a ser zetrzyj.