PRZEPISY.PL
Roladki z indyka po hawajsku - autor: Piotr Murawski

Roladki z indyka po hawajsku

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
549
osób dodało do Mniamlisty
549
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ser żółty100 g
  • rukola50 g
  • mleko150 ml
  • woda150 ml
  • wykałaczki
Roladki z indyka po hawajsku – krok 1

Krok 1

Upiecz ziemniaki w całości. Paprykę pokrój, a ser zetrzyj.
Roladki z indyka po hawajsku – krok 2

Krok 2

Piersi z indyka pokrój w plasterki, rozbij je młotkiem i ułóż na każdym ćwiartkę upieczonego ziemniaka, kawałek papryki, ser oraz listki rukoli.
Roladki z indyka po hawajsku – krok 3

Krok 3

Mięso zwiń ciasno, a następnie owiń plastrem boczku. Roladkę nadziej na wykałaczkę, aby nie rozwinęła się podczas pieczenia.
Roladki z indyka po hawajsku – krok 4

Krok 4

Mięso obsmaż na patelni. Przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 15 minut.
Roladki z indyka po hawajsku – krok 5

Krok 5

W tym czasie przygotuj Fix Knorr, mieszając go z 150 mililitrami wody i 150 mililitrami mleka.
Roladki z indyka po hawajsku – krok 6

Krok 6

Przygotowany sos wlej na patelnię i dodaj upieczone roladki. Całość doprowadź do wrzenia, po czym gotuj jeszcze przez 5 minut na wolnym ogniu.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Kurczak w delikatnym sosie curryZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

88
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
522
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
170
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Średnie
269
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe