Roladki ze szpinakiem i mozarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1502

16 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

3 łyżki

1 szczypta

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Podziel na 4 kawałki. Każdy kawałek rozbij tłuczkiem na cieńsze plastry. Plastry mięsa posyp czosnkiem i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr solą i pieprzem.

Krok 2

Na każdym kawałku mięsa połóż szpinak i plastry mozzarelli. Zwiń mięso w roladki i zepnij wykałaczkami. Posyp marynatą do kurczaka Knorr.

Krok 3

Na rozgrzany olej połóż roladki i smaż pod przykryciem do ścięcia się mięsa, następnie zdejmij pokrywkę i zwiększ ogień. Zrumień mięso ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej