Roladki ze szpinakiem i mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki ze szpinakiem i mozarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 szczypty

3 łyżki

100 gramów

50 gramów

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Podziel na 4 kawałki. Każdy kawałek rozbij tłuczkiem na cieńsze plastry. Plastry mięsa posyp czosnkiem i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr solą i pieprzem.

Krok 2

Na każdym kawałku mięsa połóż szpinak i plastry mozzarelli. Zwiń mięso w roladki i zepnij wykałaczkami. Posyp marynatą do kurczaka Knorr.

Krok 3

Na rozgrzany olej połóż roladki i smaż pod przykryciem do ścięcia się mięsa, następnie zdejmij pokrywkę i zwiększ ogień. Zrumień mięso ze wszystkich stron.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej