Roladki ze szpinakiem i mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki ze szpinakiem i mozarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 szczypty

3 łyżki

100 gramów

50 gramów

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Podziel na 4 kawałki. Każdy kawałek rozbij tłuczkiem na cieńsze plastry. Plastry mięsa posyp czosnkiem i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr solą i pieprzem.

Krok 2

Na każdym kawałku mięsa połóż szpinak i plastry mozzarelli. Zwiń mięso w roladki i zepnij wykałaczkami. Posyp marynatą do kurczaka Knorr.

Krok 3

Na rozgrzany olej połóż roladki i smaż pod przykryciem do ścięcia się mięsa, następnie zdejmij pokrywkę i zwiększ ogień. Zrumień mięso ze wszystkich stron.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki z piersi indyka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej