Roladki ze szpinakiem i mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki ze szpinakiem i mozarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 szczypty

3 łyżki

100 gramów

50 gramów

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Podziel na 4 kawałki. Każdy kawałek rozbij tłuczkiem na cieńsze plastry. Plastry mięsa posyp czosnkiem i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr solą i pieprzem.

Krok 2

Na każdym kawałku mięsa połóż szpinak i plastry mozzarelli. Zwiń mięso w roladki i zepnij wykałaczkami. Posyp marynatą do kurczaka Knorr.

Krok 3

Na rozgrzany olej połóż roladki i smaż pod przykryciem do ścięcia się mięsa, następnie zdejmij pokrywkę i zwiększ ogień. Zrumień mięso ze wszystkich stron.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki ze szpinakiem i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej