
Składniki
1 szczypta
2 szczypty
3 łyżki
100 gramów
50 gramów
2 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Podziel na 4 kawałki. Każdy kawałek rozbij tłuczkiem na cieńsze plastry. Plastry mięsa posyp czosnkiem i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr solą i pieprzem.
Krok 2
Na każdym kawałku mięsa połóż szpinak i plastry mozzarelli. Zwiń mięso w roladki i zepnij wykałaczkami. Posyp marynatą do kurczaka Knorr.
Krok 3
Na rozgrzany olej połóż roladki i smaż pod przykryciem do ścięcia się mięsa, następnie zdejmij pokrywkę i zwiększ ogień. Zrumień mięso ze wszystkich stron.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej