Roladki z soli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z soli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 łyżka

8 dekagramów

0.3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, oprósz pieprzem, zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami.

Krok 2

Na patelni roztop masło, dodaj sok z limonki, wermut i przecier, całość wymieszaj.

Krok 3

Na sosie ułóż roladki, przykryj patelnię pokrywką i duś potrawę na niewielkim ogniu przez 10-15 minut.

Krok 4

Wyjmij roladki na półmisek i trzymaj je w cieple.

Krok 5

Sos zagęść kremówką, zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez kilka minut do czasu, gdy sos lekko odparuje.

Krok 6

Gotowym sosem polej roladki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej