Roladki z soli

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 łyżka

8 dekagramów

0.3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, oprósz pieprzem, zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami.

Krok 2

Na patelni roztop masło, dodaj sok z limonki, wermut i przecier, całość wymieszaj.

Krok 3

Na sosie ułóż roladki, przykryj patelnię pokrywką i duś potrawę na niewielkim ogniu przez 10-15 minut.

Krok 4

Wyjmij roladki na półmisek i trzymaj je w cieple.

Krok 5

Sos zagęść kremówką, zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez kilka minut do czasu, gdy sos lekko odparuje.

Krok 6

Gotowym sosem polej roladki.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej