
Składniki
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 łyżka
8 dekagramów
0.3 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz, oprósz pieprzem, zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami.
Krok 2
Na patelni roztop masło, dodaj sok z limonki, wermut i przecier, całość wymieszaj.
Krok 3
Na sosie ułóż roladki, przykryj patelnię pokrywką i duś potrawę na niewielkim ogniu przez 10-15 minut.
Krok 4
Wyjmij roladki na półmisek i trzymaj je w cieple.
Krok 5
Sos zagęść kremówką, zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez kilka minut do czasu, gdy sos lekko odparuje.
Krok 6
Gotowym sosem polej roladki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej