
Składniki
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 łyżka
8 dekagramów
0.3 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz, oprósz pieprzem, zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami.
Krok 2
Na patelni roztop masło, dodaj sok z limonki, wermut i przecier, całość wymieszaj.
Krok 3
Na sosie ułóż roladki, przykryj patelnię pokrywką i duś potrawę na niewielkim ogniu przez 10-15 minut.
Krok 4
Wyjmij roladki na półmisek i trzymaj je w cieple.
Krok 5
Sos zagęść kremówką, zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez kilka minut do czasu, gdy sos lekko odparuje.
Krok 6
Gotowym sosem polej roladki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej