Roladki z soli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z soli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 łyżka

8 dekagramów

0.3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, oprósz pieprzem, zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami.

Krok 2

Na patelni roztop masło, dodaj sok z limonki, wermut i przecier, całość wymieszaj.

Krok 3

Na sosie ułóż roladki, przykryj patelnię pokrywką i duś potrawę na niewielkim ogniu przez 10-15 minut.

Krok 4

Wyjmij roladki na półmisek i trzymaj je w cieple.

Krok 5

Sos zagęść kremówką, zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez kilka minut do czasu, gdy sos lekko odparuje.

Krok 6

Gotowym sosem polej roladki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z soli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej