Składniki
400 gramów
3 łyżki
8 plastrów
8 sztuk
200 mililitrów
50 mililitrów
50 mililitrów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Indyka pokrój na cztery równe kawałki i każdy rozbij tłuczkiem do mięs na cienki plaster.
Krok 2
Plastry mięsa oprósz przyprawą Knorr.
Krok 3
Następnie na każdym połóż dwa plasterki szynki oraz dwa listki szałwii. Całość zwiń w roladkę. Każdą zepnij wykałaczką.
Krok 4
Roladki obsmaż na patelni, aż nabiorą rumianej barwy – kilka minut z każdej strony. Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego i dopiecz w 180 °C przez 10 minut.
Krok 5
Na tłuszcz po smażeniu mięsa wlej białe wino i zagotuj je, aż co najmniej połowa odparuje.
Krok 6
Potem wlej śmietankę, dodaj masło i gotuj sos, aż zgęstnieje. Na końcu dopraw sos solą i pieprzem według uznania. Gotowe roladki podawaj na ugotowanych szparagach, polane sosem. Pamiętaj, aby przed podaniem roladek wyjąć wykałaczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki z indyka w sosie z białym winem
Dobrze przyrządzone mięso z indyka jest soczyste i delikatne – sprawdź ten przepis na wariant z szynką parmeńską i przygotuj pyszny obiad dla większej liczby osób. Od czego rozpocząć? Najpierw umyj mięso, dokładnie osusz je za pomocą ręczników papierowych i pokrój na równe części. Następnie rozbij je na cienkie plastry, obtocz w gotowej mieszance przypraw do kurczaka i wyłóż szynką parmeńską. Smak potrawy urozmaici dodatek szałwii, który nada jej bardziej intensywnego smaku. Całość zawiń w roladki i smaż na patelni do momentu zarumienienia mięsa, po czym przełóż do wysmarowanego wcześniej tłuszczem naczynia żaroodpornego. Przypraw danie świeżo zmielonym czarnym pieprzem i podawaj jeszcze ciepłe, najlepiej zaraz po przygotowaniu. Jakie dodatki będą odpowiednie? To danie skomponuje się z kremowymi szparagami i delikatnym sosem śmietanowym. Wypróbuj przepis na wykwintną, a zarazem prostą w przygotowaniu potrawę. Przyrządź smaczne roladki z indyka w sosie z białym winem i podziel się swoją opinią w komentarzu. Smacznego!