Roladki z indyka w sosie z białym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roladki z indyka w sosie z białym winem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

68 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 łyżki

8 plastrów

8 sztuk

200 mililitrów

50 mililitrów

50 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka pokrój na cztery równe kawałki i każdy rozbij tłuczkiem do mięs na cienki plaster.

Krok 2

Plastry mięsa oprósz przyprawą Knorr.

Krok 3

Następnie na każdym połóż dwa plasterki szynki oraz dwa listki szałwii. Całość zwiń w roladkę. Każdą zepnij wykałaczką.

Krok 4

Roladki obsmaż na patelni, aż nabiorą rumianej barwy – kilka minut z każdej strony. Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego i dopiecz w 180 °C przez 10 minut.

Krok 5

Na tłuszcz po smażeniu mięsa wlej białe wino i zagotuj je, aż co najmniej połowa odparuje.

Krok 6

Potem wlej śmietankę, dodaj masło i gotuj sos, aż zgęstnieje. Na końcu dopraw sos solą i pieprzem według uznania. Gotowe roladki podawaj na ugotowanych szparagach, polane sosem. Pamiętaj, aby przed podaniem roladek wyjąć wykałaczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z indyka w sosie z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z indyka w sosie z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z indyka w sosie z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z indyka w sosie z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z indyka w sosie z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z indyka w sosie z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z indyka w sosie z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z indyka w sosie z białym winemRoladki z indyka w sosie z białym winem

Dobrze przyrządzone mięso z indyka jest soczyste i delikatne – sprawdź ten przepis na wariant z szynką parmeńską i przygotuj pyszny obiad dla większej liczby osób. Od czego rozpocząć? Najpierw umyj mięso, dokładnie osusz je za pomocą ręczników papierowych i pokrój na równe części. Następnie rozbij je na cienkie plastry, obtocz w gotowej mieszance przypraw do kurczaka i wyłóż szynką parmeńską. Smak potrawy urozmaici dodatek szałwii, który nada jej bardziej intensywnego smaku. Całość zawiń w roladki i smaż na patelni do momentu zarumienienia mięsa, po czym przełóż do wysmarowanego wcześniej tłuszczem naczynia żaroodpornego. Przypraw danie świeżo zmielonym czarnym pieprzem i podawaj jeszcze ciepłe, najlepiej zaraz po przygotowaniu. Jakie dodatki będą odpowiednie? To danie skomponuje się z kremowymi szparagami i delikatnym sosem śmietanowym. Wypróbuj przepis na wykwintną, a zarazem prostą w przygotowaniu potrawę. Przyrządź smaczne roladki z indyka w sosie z białym winem i podziel się swoją opinią w komentarzu. Smacznego!