
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
1 opakowanie
1 sztuka
4 sztuki
10 sztuk
10 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sznycle dopraw pieprzem oraz solą, następnie podsmaż lekko z obu stron.

Krok 2
Dodaj cebulę, podduś chwilę, po czym zalej winem i gotuj na małym ogniu - do momentu, kiedy połowa płynu odparuje.

Krok 3
Podsmaż oddzielnie pieczarki i dodaj je do mięsa.

Krok 4
Zalej mięso i warzywa Sosem borowikowym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

Krok 5
Na koniec dodaj starty ser i gotuj całość na małym ogniu do czasu, gdy się on roztopi.


Dobra rada:
Podawaj sznycle z makaronem typu wstążki, posypane natką pietruszki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sznycle z indyka w polewie grzybowej
Sznycle z indyka, okraszone grzybowym sosem to znakomity pomysł zarówno na obiad, jak i na kolację. Najważniejsze w udanych sznyclach jest to, żeby mięso było miękkie. Powinno łatwo się kroić i przyjemnie rozpływać na języku. Żeby mięso takie wyszło, trzeba lekko podsmażyć kotlety, następnie dusić je przez chwilę, a później gotować, aż do odparowania płynu. Warto sznycle przyrządzać w towarzystwie cebulki przez co smak będzie bardziej wyrazisty. W połączeniu z białym winem, które nada aromatu, na pewno będą stanowić bezkonkurencyjną potrawę. W kuchni ten alkohol często łączy się z grzybami, bo oba składniki doskonale się uzupełniają. Pieczarki przy indyku sprawdzą się najlepiej, ale jeśli ich nie lubisz, możesz dodać na przykład prawdziwki. Zalej danie grzybowym sosem, a na koniec wrzuć trochę startego sera żółtego. Sos zgęstnieje i zabarwi się na ładny, beżowy kolor. Chociaż przepis brzmi skomplikowanie, to wcale taki nie jest. Wypróbuj go i sama się przekonaj!