Sznycle z indyka w polewie grzybowej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

746 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

342 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

307 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

1 szklanka

10 gramów

0

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sznycle dopraw pieprzem oraz solą, następnie podsmaż lekko z obu stron.

Sznycle z indyka w polewie grzybowej - Krok 1

Krok 2

Dodaj cebulę, podduś chwilę, po czym zalej winem i gotuj na małym ogniu - do momentu, kiedy połowa płynu odparuje.

Sznycle z indyka w polewie grzybowej - Krok 2

Krok 3

Podsmaż oddzielnie pieczarki i dodaj je do mięsa.

Sznycle z indyka w polewie grzybowej - Krok 3

Krok 4

Zalej mięso i warzywa Sosem borowikowym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

Sznycle z indyka w polewie grzybowej - Krok 4

Krok 5

Na koniec dodaj starty ser i gotuj całość na małym ogniu do czasu, gdy się on roztopi.

Sznycle z indyka w polewie grzybowej - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj sznycle z makaronem typu wstążki, posypane natką pietruszki.

20

Opinie o przepisie

  • Kasia Canva

    Kasia Canva

    Pyszne i ja chcę jeszcze raz....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Biedroń

    Marek Biedroń

    LUBIę makaron-mniam!..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Bartnik

    Barbara Bartnik

    Michasia masz zapewnione:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Dąbek

    Robert Dąbek

    a ja bez przepisu:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Klimowski

    Witold Klimowski

    I do tego po kielichu!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Perczyński

    Marek Perczyński

    przepisy przepisami a na obiad ciągle kaszanka...!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Salasa

    Jan Salasa

    robotnicy mogą to też jeść

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jurek Miłoszewski

    Jurek Miłoszewski

    ......nie tylko rybka " lubi pływać " ale przy takim Sznycelku........?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Robert

    Krzysztof Robert

    Na zimno też bym zjadł :-P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rysiek Hulek

    Rysiek Hulek

    Zjadłem 3x więcej niż zakładałem przez tę fotkę :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Kobierecki

    Jerzy Kobierecki

    Wykwintnie podane ale ja wolę coś bardziej prozaicznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hajtaler Magdalena Okjalah Zsuiram

    Hajtaler Magdalena Okjalah Zsuiram

    ham cie misku i tesknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Róża Frydrych

    Róża Frydrych

    ja lubię bardzo dania z drobiu pychota :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwetka Od Kuchni

    Sylwetka Od Kuchni

    Mmm pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Genowefa Kobylarz

    Genowefa Kobylarz

    bardzo lubię takie danie zwłaszcza z drobiu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Winiarski

    Bogdan Winiarski

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Grazyna, Pi Orzel, raz na jakiś czas można sobie pozwolić na takie przyjemności. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Orzel

    Piotr Orzel

    szkodliwa dieta

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Piskor

    Grazyna Piskor

    Sznycel makaron i pieczarki źle połączone ciężko strawne i jeszcze sos !!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Kotowicz-Sapeta

    Edyta Kotowicz-Sapeta

    Mmmm ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sznycle z indyka w polewie grzybowejSznycle z indyka w polewie grzybowej

Sznycle z indyka, okraszone grzybowym sosem to znakomity pomysł zarówno na obiad, jak i na kolację. Najważniejsze w udanych sznyclach jest to, żeby mięso było miękkie. Powinno łatwo się kroić i przyjemnie rozpływać na języku. Żeby mięso takie wyszło, trzeba lekko podsmażyć kotlety, następnie dusić je przez chwilę, a później gotować, aż do odparowania płynu. Warto sznycle przyrządzać w towarzystwie cebulki przez co smak będzie bardziej wyrazisty. W połączeniu z białym winem, które nada aromatu, na pewno będą stanowić bezkonkurencyjną potrawę. W kuchni ten alkohol często łączy się z grzybami, bo oba składniki doskonale się uzupełniają. Pieczarki przy indyku sprawdzą się najlepiej, ale jeśli ich nie lubisz, możesz dodać na przykład prawdziwki. Zalej danie grzybowym sosem, a na koniec wrzuć trochę startego sera żółtego. Sos zgęstnieje i zabarwi się na ładny, beżowy kolor. Chociaż przepis brzmi skomplikowanie, to wcale taki nie jest. Wypróbuj go i sama się przekonaj!