Sznycle z indyka w polewie grzybowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle z indyka w polewie grzybowej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

778 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

410 osób wydrukowało

Pobierz pdf

460 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 opakowanie

1 sztuka

4 sztuki

10 sztuk

10 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sznycle dopraw pieprzem oraz solą, następnie podsmaż lekko z obu stron.

Sznycle z indyka w polewie grzybowej - Krok 1

Krok 2

Dodaj cebulę, podduś chwilę, po czym zalej winem i gotuj na małym ogniu - do momentu, kiedy połowa płynu odparuje.

Sznycle z indyka w polewie grzybowej - Krok 2

Krok 3

Podsmaż oddzielnie pieczarki i dodaj je do mięsa.

Sznycle z indyka w polewie grzybowej - Krok 3

Krok 4

Zalej mięso i warzywa Sosem borowikowym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

Sznycle z indyka w polewie grzybowej - Krok 4

Krok 5

Na koniec dodaj starty ser i gotuj całość na małym ogniu do czasu, gdy się on roztopi.

Sznycle z indyka w polewie grzybowej - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj sznycle z makaronem typu wstążki, posypane natką pietruszki.

20

Opinie o przepisie

  • Kasia Canva

    Kasia Canva , 28.06.2016

    Pyszne i ja chcę jeszcze raz....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Biedroń

    Marek Biedroń , 09.12.2014

    LUBIę makaron-mniam!..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Bartnik

    Barbara Bartnik , 09.12.2014

    Michasia masz zapewnione:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Dąbek

    Robert Dąbek , 09.12.2014

    a ja bez przepisu:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Klimowski

    Witold Klimowski , 08.12.2014

    I do tego po kielichu!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Perczyński

    Marek Perczyński , 08.12.2014

    przepisy przepisami a na obiad ciągle kaszanka...!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Salasa

    Jan Salasa , 08.12.2014

    robotnicy mogą to też jeść

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jurek Miłoszewski

    Jurek Miłoszewski , 08.12.2014

    ......nie tylko rybka " lubi pływać " ale przy takim Sznycelku........?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Robert

    Krzysztof Robert , 08.12.2014

    Na zimno też bym zjadł :-P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rysiek Hulek

    Rysiek Hulek , 08.12.2014

    Zjadłem 3x więcej niż zakładałem przez tę fotkę :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Kobierecki

    Jerzy Kobierecki , 08.12.2014

    Wykwintnie podane ale ja wolę coś bardziej prozaicznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hajtaler Magdalena Okjalah Zsuiram

    Hajtaler Magdalena Okjalah Zsuiram , 08.12.2014

    ham cie misku i tesknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Róża Frydrych

    Róża Frydrych , 08.12.2014

    ja lubię bardzo dania z drobiu pychota :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwetka Od Kuchni

    Sylwetka Od Kuchni , 08.12.2014

    Mmm pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Genowefa Kobylarz

    Genowefa Kobylarz , 08.12.2014

    bardzo lubię takie danie zwłaszcza z drobiu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Winiarski

    Bogdan Winiarski , 08.12.2014

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 08.12.2014

    Grazyna, Pi Orzel, raz na jakiś czas można sobie pozwolić na takie przyjemności. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Orzel

    Piotr Orzel , 08.12.2014

    szkodliwa dieta

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Piskor

    Grazyna Piskor , 08.12.2014

    Sznycel makaron i pieczarki źle połączone ciężko strawne i jeszcze sos !!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Kotowicz-Sapeta

    Edyta Kotowicz-Sapeta , 08.12.2014

    Mmmm ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle z indyka w polewie grzybowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle z indyka w polewie grzybowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle z indyka w polewie grzybowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle z indyka w polewie grzybowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle z indyka w polewie grzybowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle z indyka w polewie grzybowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle z indyka w polewie grzybowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle z indyka w polewie grzybowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sznycle z indyka w polewie grzybowejSznycle z indyka w polewie grzybowej

Sznycle z indyka, okraszone grzybowym sosem to znakomity pomysł zarówno na obiad, jak i na kolację. Najważniejsze w udanych sznyclach jest to, żeby mięso było miękkie. Powinno łatwo się kroić i przyjemnie rozpływać na języku. Żeby mięso takie wyszło, trzeba lekko podsmażyć kotlety, następnie dusić je przez chwilę, a później gotować, aż do odparowania płynu. Warto sznycle przyrządzać w towarzystwie cebulki przez co smak będzie bardziej wyrazisty. W połączeniu z białym winem, które nada aromatu, na pewno będą stanowić bezkonkurencyjną potrawę. W kuchni ten alkohol często łączy się z grzybami, bo oba składniki doskonale się uzupełniają. Pieczarki przy indyku sprawdzą się najlepiej, ale jeśli ich nie lubisz, możesz dodać na przykład prawdziwki. Zalej danie grzybowym sosem, a na koniec wrzuć trochę startego sera żółtego. Sos zgęstnieje i zabarwi się na ładny, beżowy kolor. Chociaż przepis brzmi skomplikowanie, to wcale taki nie jest. Wypróbuj go i sama się przekonaj!