Sznycle z indyka w polewie grzybowej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sznycle z indyka w polewie grzybowej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

760 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

358 osób wydrukowało

Pobierz pdf

327 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

10 sztuk

1 szklanka

10 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sznycle dopraw pieprzem oraz solą, następnie podsmaż lekko z obu stron.

Sznycle z indyka w polewie grzybowej - Krok 1

Krok 2

Dodaj cebulę, podduś chwilę, po czym zalej winem i gotuj na małym ogniu - do momentu, kiedy połowa płynu odparuje.

Sznycle z indyka w polewie grzybowej - Krok 2

Krok 3

Podsmaż oddzielnie pieczarki i dodaj je do mięsa.

Sznycle z indyka w polewie grzybowej - Krok 3

Krok 4

Zalej mięso i warzywa Sosem borowikowym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

Sznycle z indyka w polewie grzybowej - Krok 4

Krok 5

Na koniec dodaj starty ser i gotuj całość na małym ogniu do czasu, gdy się on roztopi.

Sznycle z indyka w polewie grzybowej - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj sznycle z makaronem typu wstążki, posypane natką pietruszki.

20

Opinie o przepisie

  • Kasia Canva

    Kasia Canva , 28.06.2016

    Pyszne i ja chcę jeszcze raz....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Biedroń

    Marek Biedroń , 09.12.2014

    LUBIę makaron-mniam!..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Bartnik

    Barbara Bartnik , 09.12.2014

    Michasia masz zapewnione:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Dąbek

    Robert Dąbek , 09.12.2014

    a ja bez przepisu:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Klimowski

    Witold Klimowski , 08.12.2014

    I do tego po kielichu!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Perczyński

    Marek Perczyński , 08.12.2014

    przepisy przepisami a na obiad ciągle kaszanka...!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Salasa

    Jan Salasa , 08.12.2014

    robotnicy mogą to też jeść

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jurek Miłoszewski

    Jurek Miłoszewski , 08.12.2014

    ......nie tylko rybka " lubi pływać " ale przy takim Sznycelku........?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Robert

    Krzysztof Robert , 08.12.2014

    Na zimno też bym zjadł :-P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rysiek Hulek

    Rysiek Hulek , 08.12.2014

    Zjadłem 3x więcej niż zakładałem przez tę fotkę :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Kobierecki

    Jerzy Kobierecki , 08.12.2014

    Wykwintnie podane ale ja wolę coś bardziej prozaicznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hajtaler Magdalena Okjalah Zsuiram

    Hajtaler Magdalena Okjalah Zsuiram , 08.12.2014

    ham cie misku i tesknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Róża Frydrych

    Róża Frydrych , 08.12.2014

    ja lubię bardzo dania z drobiu pychota :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwetka Od Kuchni

    Sylwetka Od Kuchni , 08.12.2014

    Mmm pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Genowefa Kobylarz

    Genowefa Kobylarz , 08.12.2014

    bardzo lubię takie danie zwłaszcza z drobiu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Winiarski

    Bogdan Winiarski , 08.12.2014

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 08.12.2014

    Grazyna, Pi Orzel, raz na jakiś czas można sobie pozwolić na takie przyjemności. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Orzel

    Piotr Orzel , 08.12.2014

    szkodliwa dieta

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Piskor

    Grazyna Piskor , 08.12.2014

    Sznycel makaron i pieczarki źle połączone ciężko strawne i jeszcze sos !!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Kotowicz-Sapeta

    Edyta Kotowicz-Sapeta , 08.12.2014

    Mmmm ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle z indyka w polewie grzybowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle z indyka w polewie grzybowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle z indyka w polewie grzybowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle z indyka w polewie grzybowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle z indyka w polewie grzybowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle z indyka w polewie grzybowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle z indyka w polewie grzybowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sznycle z indyka w polewie grzybowejSznycle z indyka w polewie grzybowej

Sznycle z indyka, okraszone grzybowym sosem to znakomity pomysł zarówno na obiad, jak i na kolację. Najważniejsze w udanych sznyclach jest to, żeby mięso było miękkie. Powinno łatwo się kroić i przyjemnie rozpływać na języku. Żeby mięso takie wyszło, trzeba lekko podsmażyć kotlety, następnie dusić je przez chwilę, a później gotować, aż do odparowania płynu. Warto sznycle przyrządzać w towarzystwie cebulki przez co smak będzie bardziej wyrazisty. W połączeniu z białym winem, które nada aromatu, na pewno będą stanowić bezkonkurencyjną potrawę. W kuchni ten alkohol często łączy się z grzybami, bo oba składniki doskonale się uzupełniają. Pieczarki przy indyku sprawdzą się najlepiej, ale jeśli ich nie lubisz, możesz dodać na przykład prawdziwki. Zalej danie grzybowym sosem, a na koniec wrzuć trochę startego sera żółtego. Sos zgęstnieje i zabarwi się na ładny, beżowy kolor. Chociaż przepis brzmi skomplikowanie, to wcale taki nie jest. Wypróbuj go i sama się przekonaj!