Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
10 sztuk
1 szklanka
10 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sznycle dopraw pieprzem oraz solą, następnie podsmaż lekko z obu stron.
Krok 2
Dodaj cebulę, podduś chwilę, po czym zalej winem i gotuj na małym ogniu - do momentu, kiedy połowa płynu odparuje.
Krok 3
Podsmaż oddzielnie pieczarki i dodaj je do mięsa.
Krok 4
Zalej mięso i warzywa Sosem borowikowym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Na koniec dodaj starty ser i gotuj całość na małym ogniu do czasu, gdy się on roztopi.
Dobra rada:
Podawaj sznycle z makaronem typu wstążki, posypane natką pietruszki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sznycle z indyka w polewie grzybowej
Sznycle z indyka, okraszone grzybowym sosem to znakomity pomysł zarówno na obiad, jak i na kolację. Najważniejsze w udanych sznyclach jest to, żeby mięso było miękkie. Powinno łatwo się kroić i przyjemnie rozpływać na języku. Żeby mięso takie wyszło, trzeba lekko podsmażyć kotlety, następnie dusić je przez chwilę, a później gotować, aż do odparowania płynu. Warto sznycle przyrządzać w towarzystwie cebulki przez co smak będzie bardziej wyrazisty. W połączeniu z białym winem, które nada aromatu, na pewno będą stanowić bezkonkurencyjną potrawę. W kuchni ten alkohol często łączy się z grzybami, bo oba składniki doskonale się uzupełniają. Pieczarki przy indyku sprawdzą się najlepiej, ale jeśli ich nie lubisz, możesz dodać na przykład prawdziwki. Zalej danie grzybowym sosem, a na koniec wrzuć trochę startego sera żółtego. Sos zgęstnieje i zabarwi się na ładny, beżowy kolor. Chociaż przepis brzmi skomplikowanie, to wcale taki nie jest. Wypróbuj go i sama się przekonaj!