
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
10 sztuk
1 szklanka
10 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sznycle dopraw pieprzem oraz solą, następnie podsmaż lekko z obu stron.

Krok 2
Dodaj cebulę, podduś chwilę, po czym zalej winem i gotuj na małym ogniu - do momentu, kiedy połowa płynu odparuje.

Krok 3
Podsmaż oddzielnie pieczarki i dodaj je do mięsa.

Krok 4
Zalej mięso i warzywa Sosem borowikowym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

Krok 5
Na koniec dodaj starty ser i gotuj całość na małym ogniu do czasu, gdy się on roztopi.


Dobra rada:
Podawaj sznycle z makaronem typu wstążki, posypane natką pietruszki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sznycle z indyka w polewie grzybowej
Sznycle z indyka, okraszone grzybowym sosem to znakomity pomysł zarówno na obiad, jak i na kolację. Najważniejsze w udanych sznyclach jest to, żeby mięso było miękkie. Powinno łatwo się kroić i przyjemnie rozpływać na języku. Żeby mięso takie wyszło, trzeba lekko podsmażyć kotlety, następnie dusić je przez chwilę, a później gotować, aż do odparowania płynu. Warto sznycle przyrządzać w towarzystwie cebulki przez co smak będzie bardziej wyrazisty. W połączeniu z białym winem, które nada aromatu, na pewno będą stanowić bezkonkurencyjną potrawę. W kuchni ten alkohol często łączy się z grzybami, bo oba składniki doskonale się uzupełniają. Pieczarki przy indyku sprawdzą się najlepiej, ale jeśli ich nie lubisz, możesz dodać na przykład prawdziwki. Zalej danie grzybowym sosem, a na koniec wrzuć trochę startego sera żółtego. Sos zgęstnieje i zabarwi się na ładny, beżowy kolor. Chociaż przepis brzmi skomplikowanie, to wcale taki nie jest. Wypróbuj go i sama się przekonaj!