
Składniki
2.5 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
3 szklanki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyć - osuszyć . Przygotować marynatę z soku wyciśniętego z 2 pomarańczy , 1/3 szklanki oleju , szczypty mielonego pieprzu , konfitury , przyprawy Knorr .Zalać marynatą ułożone w pojemniku filety i odstawić na 30 minut .
Krok 2
Filety wyjąć z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .
Krok 3
Oprószyć mąką .
Krok 4
Na patelni rozgrzać olej . Kłaść filety i smażyć na rumiano z obu stron . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .
Krok 5
Podawać z kawałkami pomarańczy ( tak jak z ćwiartkami cytryny ) do skropienia ryby sokiem .
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej































