Pomarańczowy pstrąg przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pomarańczowy pstrąg

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

3 szklanki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyć - osuszyć . Przygotować marynatę z soku wyciśniętego z 2 pomarańczy , 1/3 szklanki oleju , szczypty mielonego pieprzu , konfitury , przyprawy Knorr .Zalać marynatą ułożone w pojemniku filety i odstawić na 30 minut .

Krok 2

Filety wyjąć z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .

Krok 3

Oprószyć mąką .

Krok 4

Na patelni rozgrzać olej . Kłaść filety i smażyć na rumiano z obu stron . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .

Krok 5

Podawać z kawałkami pomarańczy ( tak jak z ćwiartkami cytryny ) do skropienia ryby sokiem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej