
Składniki
2.5 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
3 szklanki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyć - osuszyć . Przygotować marynatę z soku wyciśniętego z 2 pomarańczy , 1/3 szklanki oleju , szczypty mielonego pieprzu , konfitury , przyprawy Knorr .Zalać marynatą ułożone w pojemniku filety i odstawić na 30 minut .
Krok 2
Filety wyjąć z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .
Krok 3
Oprószyć mąką .
Krok 4
Na patelni rozgrzać olej . Kłaść filety i smażyć na rumiano z obu stron . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .
Krok 5
Podawać z kawałkami pomarańczy ( tak jak z ćwiartkami cytryny ) do skropienia ryby sokiem .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej