Pomarańczowy pstrąg przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowy pstrąg

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

3 szklanki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyć - osuszyć . Przygotować marynatę z soku wyciśniętego z 2 pomarańczy , 1/3 szklanki oleju , szczypty mielonego pieprzu , konfitury , przyprawy Knorr .Zalać marynatą ułożone w pojemniku filety i odstawić na 30 minut .

Krok 2

Filety wyjąć z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .

Krok 3

Oprószyć mąką .

Krok 4

Na patelni rozgrzać olej . Kłaść filety i smażyć na rumiano z obu stron . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .

Krok 5

Podawać z kawałkami pomarańczy ( tak jak z ćwiartkami cytryny ) do skropienia ryby sokiem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej