Pomarańczowy pstrąg przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowy pstrąg

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

3 szklanki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyć - osuszyć . Przygotować marynatę z soku wyciśniętego z 2 pomarańczy , 1/3 szklanki oleju , szczypty mielonego pieprzu , konfitury , przyprawy Knorr .Zalać marynatą ułożone w pojemniku filety i odstawić na 30 minut .

Krok 2

Filety wyjąć z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .

Krok 3

Oprószyć mąką .

Krok 4

Na patelni rozgrzać olej . Kłaść filety i smażyć na rumiano z obu stron . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .

Krok 5

Podawać z kawałkami pomarańczy ( tak jak z ćwiartkami cytryny ) do skropienia ryby sokiem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej