Pomarańczowy pstrąg przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowy pstrąg

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

3 szklanki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyć - osuszyć . Przygotować marynatę z soku wyciśniętego z 2 pomarańczy , 1/3 szklanki oleju , szczypty mielonego pieprzu , konfitury , przyprawy Knorr .Zalać marynatą ułożone w pojemniku filety i odstawić na 30 minut .

Krok 2

Filety wyjąć z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .

Krok 3

Oprószyć mąką .

Krok 4

Na patelni rozgrzać olej . Kłaść filety i smażyć na rumiano z obu stron . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .

Krok 5

Podawać z kawałkami pomarańczy ( tak jak z ćwiartkami cytryny ) do skropienia ryby sokiem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczony udziec jagnięcy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej