Pomarańczowy pstrąg przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowy pstrąg

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

3 szklanki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyć - osuszyć . Przygotować marynatę z soku wyciśniętego z 2 pomarańczy , 1/3 szklanki oleju , szczypty mielonego pieprzu , konfitury , przyprawy Knorr .Zalać marynatą ułożone w pojemniku filety i odstawić na 30 minut .

Krok 2

Filety wyjąć z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .

Krok 3

Oprószyć mąką .

Krok 4

Na patelni rozgrzać olej . Kłaść filety i smażyć na rumiano z obu stron . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .

Krok 5

Podawać z kawałkami pomarańczy ( tak jak z ćwiartkami cytryny ) do skropienia ryby sokiem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowy pstrąg   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej