Kurczakowe fingerki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczakowe fingerki

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w średnie paski, posypujemy marynatą, odstawiamy na 10 minut.

Krok 2

2 łyżki bułki tartej mieszamy z płatkami pomidorów, a pozostałą bułkę z białym sezamem. Paski mięsa panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku i dalej 1/3 pasków w bułce zmieszanej z sezamem, 1/3 w bułce z płatkami suszonych pomidorów, a pozostałe w obu panierkach.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Najlepiej smakują od razu po przygotowaniu.

Bernadetta

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej