Kurczakowe fingerki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczakowe fingerki

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w średnie paski, posypujemy marynatą, odstawiamy na 10 minut.

Krok 2

2 łyżki bułki tartej mieszamy z płatkami pomidorów, a pozostałą bułkę z białym sezamem. Paski mięsa panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku i dalej 1/3 pasków w bułce zmieszanej z sezamem, 1/3 w bułce z płatkami suszonych pomidorów, a pozostałe w obu panierkach.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Najlepiej smakują od razu po przygotowaniu.

Bernadetta

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej