Kurczakowe fingerki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczakowe fingerki

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w średnie paski, posypujemy marynatą, odstawiamy na 10 minut.

Krok 2

2 łyżki bułki tartej mieszamy z płatkami pomidorów, a pozostałą bułkę z białym sezamem. Paski mięsa panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku i dalej 1/3 pasków w bułce zmieszanej z sezamem, 1/3 w bułce z płatkami suszonych pomidorów, a pozostałe w obu panierkach.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Najlepiej smakują od razu po przygotowaniu.

Bernadetta

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczakowe fingerki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej