Kanapka BLT (bekon, pomidor, sałata) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka BLT (bekon, pomidor, sałata)

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

788 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 łyżek

1 sztuka

8 sztuk

2 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni na średnim ogniu usmażyć boczek do uzyskania chrupkości, od czasu do czasu obracając. Zwykle zajmuje to około 5-7 minut. Gdy boczek będzie gotowy, przenieś go na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby ociekł z nadmiaru tłuszczu i odłóż na bok.

Krok 2

Na czystej powierzchni rozłóż 8 kromek chleba tostowego, opieczonych na złoty kolor. Posmaruj każdą kromkę chleba z jednej strony dużą ilością majonezu Hellmann’s. Rozpocznij składanie kanapek, układając wszystkie składniki jeden na drugim: chleb, majonez, sałatę, plastry pomidora, bekon, plaster awokado, majonez i chleb. Posyp plasterki pomidora szczyptą soli i pieprzu, aby uzyskać mocniejszy smak. Delikatnie ściśnij górną część kanapki, aby była bardziej zwarta.

Krok 3

Przekrój kanapki na pół po przekątnej lub podaj w całości. Świetnie komponują się na przykład z frytkami, sałatką coleslaw lub sałatką warzywną. Smacznego! 

1

Opinie o przepisie

  • Justyna

    Justyna , 18.03.2024

    Przepyszna kanapka kolorowa sycąca i nie za ciężka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka BLT (bekon, pomidor, sałata) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka BLT (bekon, pomidor, sałata) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka BLT (bekon, pomidor, sałata) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka BLT (bekon, pomidor, sałata) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka BLT (bekon, pomidor, sałata) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka BLT (bekon, pomidor, sałata) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka BLT (bekon, pomidor, sałata) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka BLT (bekon, pomidor, sałata) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej