Pasta jabłkowa z selerem naciowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta jabłkowa z selerem naciowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka, a następnie zetrzyj na tarce o małych oczkach i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Łodygi selera obierz. Jedną posiekaj i wymieszaj z 2 łyżkami drobno pokrojonych orzechów.

Krok 3

Pozostałe orzechy i łodygi zmiksuj z jabłkiem, miodem, solą i pieprzem.

Krok 4

Dodaj kefir i cynamon.

Krok 5

Połącz obie masy i lekko schłodź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej