Pasta jabłkowa z selerem naciowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta jabłkowa z selerem naciowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka, a następnie zetrzyj na tarce o małych oczkach i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Łodygi selera obierz. Jedną posiekaj i wymieszaj z 2 łyżkami drobno pokrojonych orzechów.

Krok 3

Pozostałe orzechy i łodygi zmiksuj z jabłkiem, miodem, solą i pieprzem.

Krok 4

Dodaj kefir i cynamon.

Krok 5

Połącz obie masy i lekko schłodź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej