
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz jabłka, a następnie zetrzyj na tarce o małych oczkach i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Łodygi selera obierz. Jedną posiekaj i wymieszaj z 2 łyżkami drobno pokrojonych orzechów.
Krok 3
Pozostałe orzechy i łodygi zmiksuj z jabłkiem, miodem, solą i pieprzem.
Krok 4
Dodaj kefir i cynamon.
Krok 5
Połącz obie masy i lekko schłodź.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

























