
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz jabłka, a następnie zetrzyj na tarce o małych oczkach i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Łodygi selera obierz. Jedną posiekaj i wymieszaj z 2 łyżkami drobno pokrojonych orzechów.
Krok 3
Pozostałe orzechy i łodygi zmiksuj z jabłkiem, miodem, solą i pieprzem.
Krok 4
Dodaj kefir i cynamon.
Krok 5
Połącz obie masy i lekko schłodź.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej