Pasta z wędzonego pstrąga – przepis
Jak przygotować pastę z wędzonego pstrąga, którą będzie można wykorzystywać do kanapek lub przekąsek na imprezę? Sprawdźcie proste receptury na rybną pastę.
Pasta z pstrąga wędzonego i twarogu na śniadanie lub przekąskę
Do przygotowania pasty z pstrąga z białym serem wykorzystajcie 150 g chudego lub półtłustego twarogu, 1 ogórka gruntowego, 100 g wędzonego pstrąga, 1 małą cebulę, 2 łyżki szczypiorku, 100 g jogurtu naturalnego, łyżeczkę chrzanu ze słoika i szczyptę pieprzu. Twaróg rozgniećcie w misce razem z rybą, dodajcie drobno posiekaną cebulę i szczypiorek, jogurt i chrzan, a na koniec doprawcie pieprzem i wymieszajcie.
Pasta z pstrąga wędzonego – przepis
Drugim pomysłem jest pasta z pstrąga z jajkiem i ogórkiem. Będziecie do niej potrzebowali jednego świeżego ogórka, 100 g wędzonego pstrąga, 2 jajek ugotowanych na twardo, 100 g jogurtu naturalnego i szczypty pieprzu. Składniki rozgniećcie i przyprawcie do smaku.
Na pastę z pstrąga z suszonymi pomidorami przygotujcie 100 g pstrąga, garść suszonych pomidorów, jedną cebulę, 100 g jogurtu greckiego, ząbek czosnku, 2 łyżki szczypiorku, czubatą łyżkę majonezu i pieprz. Rozgniećcie rybę, dodajcie drobno posiekane pomidory, cebulę i szczypiorek, a następnie połączcie je z majonezem, jogurtem i pieprzem. Do pasty do kanapek możecie dodać też odrobinę mielonej słodkiej papryki.
Pastę z wędzonego pstrąga zaserwujecie na kanapkach na przyjęcie lub śniadanie, na imprezowych tartinkach, a także do jajek na twardo. Możecie z nią zrobić też roladki z tortilli z sałatą i papryką konserwową.
Komentarze (0)