Pasta z ikry śledziowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z ikry śledziowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 łyżka

null

1 łyżka

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę zetrzyj na tarce, a następnie utrzyj ze śmietaną, bułką tartą i ikrą.

Krok 2

Stopniowo dodawaj oliwę, pieprz i sok z cytryny.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i drobno posiekaj.

Krok 4

Schłódź pastę, po czym wymieszaj z drobno posiekanymi jajkami. Udekoruj zieloną pietruszką.

Krok 5

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej