Pasta z ikry śledziowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z ikry śledziowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 łyżka

null

1 łyżka

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę zetrzyj na tarce, a następnie utrzyj ze śmietaną, bułką tartą i ikrą.

Krok 2

Stopniowo dodawaj oliwę, pieprz i sok z cytryny.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i drobno posiekaj.

Krok 4

Schłódź pastę, po czym wymieszaj z drobno posiekanymi jajkami. Udekoruj zieloną pietruszką.

Krok 5

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej