
Składniki
2 sztuki
null
1 łyżka
null
1 łyżka
2 sztuki
1 pęczek
1 łyżka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę zetrzyj na tarce, a następnie utrzyj ze śmietaną, bułką tartą i ikrą.
Krok 2
Stopniowo dodawaj oliwę, pieprz i sok z cytryny.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i drobno posiekaj.
Krok 4
Schłódź pastę, po czym wymieszaj z drobno posiekanymi jajkami. Udekoruj zieloną pietruszką.
Krok 5

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej