
Składniki
1 kilogram
1 łyżka
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w łupinach na pół miękko. Następnie przestudź, przetnij na pół i wydrąż środki. Miąższ ziemniaczany przełóż do miski.

Krok 2
Do wydrążonego miąższu dodaj drobno pokrojoną cebulę, pieprz, surowe jajko, śmietanę i przyprawę Knorr. Dobrze wymieszaj.

Krok 3
Śledzie pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z miąższem ziemniaczanym.

Krok 4
Farszem napełnij ziemniaki i zapiecz w piekarniku w 180 stopniach ok 25 min. Podawaj z posiekanym koperkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziemniaki faszerowane śledziem
Ziemniaki faszerowane śledziem – to dobra propozycja, jeśli potrzebujesz przystawki przed daniem głównym lub podczas podwieczorku. Przepis wykorzystasz także do swojego menu karnawałowego. Na początek do gotujących się ziemniaków wsyp odrobinę bazylii. Kiedy będziesz wydrążać je w środku, pamiętaj, aby robić to ostrożnie, nie naruszając skórki. Śledzie wybieraj dorodne i tłuste, o jasnym mięsie. Ważne, żeby je umyć i osuszyć przed pokrojeniem – zrób to bardzo drobno. Do farszu dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, który nada mu ostrości, a także bazylię (może być suszona). Na koniec ziemniaki posyp startym serem – sprawdzi się na przykład gouda, edamski lub mozzarella. Do dekoracji użyj posiekanego szczypiorku lub koperku. Ziemniaki faszerowane śledziem podawaj w towarzystwie sosu czosnkowego lub majonezowego z chrzanem. Możesz przyrządzić również sałatkę meksykańską (z papryką, fasolą, kukurydzą, ananasem oraz porem). To prosty sposób na przyrządzenie wytrawnej przekąski. Przekonaj się, jak wspaniale smakuje.
























