
Składniki
5 sztuk
0.5 opakowania
2 opakowania
2 sztuki
0.5 pęczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój w kostkę, pozbywając się pestek.

Krok 2
Ziemniaki przekrój wzdłuż na pół. Skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr.

Krok 3
Miąższ ziemniaczany pokrój drobno nożem i wymieszaj z odcedzonym tuńczykiem, pomidorami, serem feta i sosem czosnkowym z opakowania Knorr.

Krok 4
Nałóż farsz do ziemniaczanych łódeczek wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C. Piecz przez 15 minut. Na końcu posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.


Dobra rada:
Doskonałym dodatkiem do faszerowanych ziemniaków będzie gęsta kwaśna śmietana.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowane ziemniaki
Jeżeli szukasz prostego sposobu na urozmaicenie codziennych potraw, to faszerowane warzywa będą świetnym wyborem. Tym razem przyrządź ziemniaki. Sprawdzają się one w rożnych wariantach: mogą być gotowane, podsmażone, świetnie smakują również w wersji pieczonej. Doskonale nadają się także do faszerowania różnego rodzajami nadzieniami. Proponowane w tym przepisie połączenie sprawi, że ziemniaki będą nieco bardziej wykwintne. Zacznij od ugotowania ich w mundurkach, a następnie przekrój je na pół i wydrąż na kształt łódeczek. Przygotuj pastę z tuńczyka, pomidorów oraz sera feta. Dodaj do niej miąższ z wydrążonych wcześniej ziemniaków, sos czosnkowy i napełnij nią łódeczki. Opcjonalnie dodaj także kawałki podsmażonego, chrupiącego boczku. Zapiecz je, aż do zarumienienia – i gotowe. Faszerowane ziemniaki podawaj do pieczonych mięs lub ryb, dobrze będą także smakowały z dodatkiem zielonej sałaty. Posyp je drobno posiekaną natką pietruszki tuż przed podaniem. Sprawdź przepis i wypróbuj go, przygotowując np. niedzielny obiad.