
Składniki
5 sztuk
0.5 opakowania
2 opakowania
2 sztuki
0.5 pęczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój w kostkę, pozbywając się pestek.

Krok 2
Ziemniaki przekrój wzdłuż na pół. Skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr.

Krok 3
Miąższ ziemniaczany pokrój drobno nożem i wymieszaj z odcedzonym tuńczykiem, pomidorami, serem feta i sosem czosnkowym z opakowania Knorr.

Krok 4
Nałóż farsz do ziemniaczanych łódeczek wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C. Piecz przez 15 minut. Na końcu posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.


Dobra rada:
Doskonałym dodatkiem do faszerowanych ziemniaków będzie gęsta kwaśna śmietana.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowane ziemniaki
Jeżeli szukasz prostego sposobu na urozmaicenie codziennych potraw, to faszerowane warzywa będą świetnym wyborem. Tym razem przyrządź ziemniaki. Sprawdzają się one w rożnych wariantach: mogą być gotowane, podsmażone, świetnie smakują również w wersji pieczonej. Doskonale nadają się także do faszerowania różnego rodzajami nadzieniami. Proponowane w tym przepisie połączenie sprawi, że ziemniaki będą nieco bardziej wykwintne. Zacznij od ugotowania ich w mundurkach, a następnie przekrój je na pół i wydrąż na kształt łódeczek. Przygotuj pastę z tuńczyka, pomidorów oraz sera feta. Dodaj do niej miąższ z wydrążonych wcześniej ziemniaków, sos czosnkowy i napełnij nią łódeczki. Opcjonalnie dodaj także kawałki podsmażonego, chrupiącego boczku. Zapiecz je, aż do zarumienienia – i gotowe. Faszerowane ziemniaki podawaj do pieczonych mięs lub ryb, dobrze będą także smakowały z dodatkiem zielonej sałaty. Posyp je drobno posiekaną natką pietruszki tuż przed podaniem. Sprawdź przepis i wypróbuj go, przygotowując np. niedzielny obiad.