
Składniki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść rybę, a następnie pokrój na płaty i przypraw.
Krok 2
Jabłka umyj, obierz i przekrój na ćwiartki.
Krok 3
W rondlu roztop masło* i włóż jabłka. Posyp cukrem, cynamonem i majerankiem, po czym duś około 10 minut.
Krok 4
Rybę oprósz mąką i usmaż na oleju. Podawaj z duszonymi jabłkami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej