
Składniki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść rybę, a następnie pokrój na płaty i przypraw.
Krok 2
Jabłka umyj, obierz i przekrój na ćwiartki.
Krok 3
W rondlu roztop masło* i włóż jabłka. Posyp cukrem, cynamonem i majerankiem, po czym duś około 10 minut.
Krok 4
Rybę oprósz mąką i usmaż na oleju. Podawaj z duszonymi jabłkami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























