Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

60 mililitrów

250 mililitrów

0.5 pęczka

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Połącz z sosem jogurt, dodaj szczyptę papryki i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 3

Rybę pokrój w mniejsze kawałki i ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Zalej rybę sosem tak, aby była cała zakryta.

Krok 5

Na wierzchu ułóż nieregularnie płatki ciasta filo, smarując je rozpuszczonym masłem. Uważaj, aby ciasto dokładnie zakryło całą powierzchnię ryby.

Krok 6

Piecz w 180 °C przez 25 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej