Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

60 mililitrów

250 mililitrów

0.5 pęczka

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Połącz z sosem jogurt, dodaj szczyptę papryki i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 3

Rybę pokrój w mniejsze kawałki i ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Zalej rybę sosem tak, aby była cała zakryta.

Krok 5

Na wierzchu ułóż nieregularnie płatki ciasta filo, smarując je rozpuszczonym masłem. Uważaj, aby ciasto dokładnie zakryło całą powierzchnię ryby.

Krok 6

Piecz w 180 °C przez 25 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej