
Składniki
250 mililitrów
60 mililitrów
250 mililitrów
0.5 pęczka
1 opakowanie
500 gramów
1 opakowanie
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Połącz z sosem jogurt, dodaj szczyptę papryki i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 3
Rybę pokrój w mniejsze kawałki i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
Zalej rybę sosem tak, aby była cała zakryta.
Krok 5
Na wierzchu ułóż nieregularnie płatki ciasta filo, smarując je rozpuszczonym masłem. Uważaj, aby ciasto dokładnie zakryło całą powierzchnię ryby.
Krok 6
Piecz w 180 °C przez 25 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej