Składniki
250 mililitrów
60 mililitrów
250 mililitrów
0.5 pęczka
1 opakowanie
500 gramów
1 opakowanie
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Połącz z sosem jogurt, dodaj szczyptę papryki i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 3
Rybę pokrój w mniejsze kawałki i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
Zalej rybę sosem tak, aby była cała zakryta.
Krok 5
Na wierzchu ułóż nieregularnie płatki ciasta filo, smarując je rozpuszczonym masłem. Uważaj, aby ciasto dokładnie zakryło całą powierzchnię ryby.
Krok 6
Piecz w 180 °C przez 25 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej