Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

58 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

250 mililitrów

250 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szczypta

0.5 pęczka

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Połącz z sosem jogurt, dodaj szczyptę papryki i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 3

Rybę pokrój w mniejsze kawałki i ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Zalej rybę sosem tak, aby była cała zakryta.

Krok 5

Na wierzchu ułóż nieregularnie płatki ciasta filo, smarując je rozpuszczonym masłem. Uważaj, aby ciasto dokładnie zakryło całą powierzchnię ryby.

Krok 6

Piecz w 180 °C przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej