Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

60 mililitrów

250 mililitrów

0.5 pęczka

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Połącz z sosem jogurt, dodaj szczyptę papryki i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 3

Rybę pokrój w mniejsze kawałki i ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Zalej rybę sosem tak, aby była cała zakryta.

Krok 5

Na wierzchu ułóż nieregularnie płatki ciasta filo, smarując je rozpuszczonym masłem. Uważaj, aby ciasto dokładnie zakryło całą powierzchnię ryby.

Krok 6

Piecz w 180 °C przez 25 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana kremowa ryba z ciastem filo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej