Zapiekana ryba z brokułami i słodką papryką
łatwe
295 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
6 sztuk
200 gramów
1 sztuka
300 gramów
500 mililitrów
0.5 pęczka
1 łyżka
1 sztuka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż.
Krok 2
Filety soli pokrój w duże kawałki.
Krok 3
Pokrój paprykę w paski, posiekaj cebulę dymkę, brokuły rozdziel na różyczki i podsmaż wszystko na patelni. Na końcu dopraw sokiem z cytryny.
Krok 4
Połącz gorące mleko z zawartością opakowania Fix Knorr, musztardą, posiekanym koperkiem i dodaj wraz z ryżem na patelnię.
Krok 5
Dodaj rybę, wymieszaj wszystkie składniki delikatnie, aby nie połamać ryby i przełóż do wysmarowanego margaryną żaroodpornego naczynia.
Krok 6
Piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut, po czym posyp startym serem i piecz przez kolejne 5 minut na funkcji grill.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekana ryba z brokułami i słodką papryką
Zapiekana ryba to świetna alternatywa dla klasycznych filetów podsmażanych w złocistej panierce. Jej smak i aromat uwydatnia posiekany koperek. Aby przygotować zapiekankę z tego przepisu, sięgnij po dowolny filet z soli, który możesz zastąpić inną rybą o białym mięsie, np. dorszem, pangą czy mintajem. Dobrze skomponuje się ona ze słodkimi dodatkami, m.in. różnokolorową papryką. Do dania wykorzystaj także cebulę dymkę lub białą oraz brokuł. Wcześniej możesz podzielić go na różyczki i ugotować w wodzie, aż stanie się miękki. Ewentualnie wrzuć go bezpośrednio na rozgrzaną oliwę z oliwek i wymieszaj z pozostałymi warzywnymi składnikami. Smak całości doskonale urozmaici sos serowy, którym należy polać filety rybne przed ich zapiekaniem. Opcjonalnie możesz również posypać wierzch zapiekanki startym na dużych oczkach tarki żółtym serem. Gotowe danie serwuj na ciepło, na przykład z ryżem. Koniecznie zapoznaj się z tym przepisem i przyrządź dzięki niemu wyjątkowo smaczną potrawę. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią o proponowanej zapiekance.