Zapiekana ryba z brokułami i słodką papryką
łatwe
279 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
6 sztuk
200 gramów
1 sztuka
300 gramów
500 mililitrów
0.5 pęczka
1 łyżka
1 sztuka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż.
Krok 2
Filety soli pokrój w duże kawałki.
Krok 3
Pokrój paprykę w paski, posiekaj cebulę dymkę, brokuły rozdziel na różyczki i podsmaż wszystko na patelni. Na końcu dopraw sokiem z cytryny.
Krok 4
Połącz gorące mleko z zawartością opakowania Fix Knorr, musztardą, posiekanym koperkiem i dodaj wraz z ryżem na patelnię.
Krok 5
Dodaj rybę, wymieszaj wszystkie składniki delikatnie, aby nie połamać ryby i przełóż do wysmarowanego margaryną żaroodpornego naczynia.
Krok 6
Piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut, po czym posyp startym serem i piecz przez kolejne 5 minut na funkcji grill.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekana ryba z brokułami i słodką papryką
Zapiekana ryba to świetna alternatywa dla klasycznych filetów podsmażanych w złocistej panierce. Jej smak i aromat uwydatnia posiekany koperek. Aby przygotować zapiekankę z tego przepisu, sięgnij po dowolny filet z soli, który możesz zastąpić inną rybą o białym mięsie, np. dorszem, pangą czy mintajem. Dobrze skomponuje się ona ze słodkimi dodatkami, m.in. różnokolorową papryką. Do dania wykorzystaj także cebulę dymkę lub białą oraz brokuł. Wcześniej możesz podzielić go na różyczki i ugotować w wodzie, aż stanie się miękki. Ewentualnie wrzuć go bezpośrednio na rozgrzaną oliwę z oliwek i wymieszaj z pozostałymi warzywnymi składnikami. Smak całości doskonale urozmaici sos serowy, którym należy polać filety rybne przed ich zapiekaniem. Opcjonalnie możesz również posypać wierzch zapiekanki startym na dużych oczkach tarki żółtym serem. Gotowe danie serwuj na ciepło, na przykład z ryżem. Koniecznie zapoznaj się z tym przepisem i przyrządź dzięki niemu wyjątkowo smaczną potrawę. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią o proponowanej zapiekance.