Zapiekanka po Włosku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka po Włosku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

19

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania zalej 250 ml wody i śmietaną. Gotuj 10 min.

Krok 2

Dodaj szpinak, pomidorki i jajko. Całość wymieszaj i przełóż do formy na zapiekankę.

Krok 3

Piecz piekarniku w 200 °C przez 15 min.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Możesz dodać 100 g sera parmezan.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka po Włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka po Włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka po Włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka po Włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka po Włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka po Włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka po Włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka po Włosku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka po WłoskuZapiekanka po Włosku

Kuchnia włoska przyzwyczaiła nas do wyśmienitych dań, opartych na prostych recepturach i najlepszych składnikach. Słynne na cały świat pizza i makarony to nie wszystko, czego można się po niej spodziewać. Tym razem inspiracje przeniesiemy do wybornej zapiekanki włoskiej, którą z przyjemnością przygotowuje się na co dzień i od święta.

Dla kogo?

Potrawy jednogarnkowe to sprzymierzeńcy wszystkich osób, które cenią oszczędność czasu. Zapiekanka włoska pozwoli umieścić w jednym naczyniu większość ulubionych produktów przy minimalnym nakładzie pracy.

Na jaką okazję?

Rodzinny obiad czy może poczęstunek na gorąco podczas imprezy? Zapiekanka po włosku smakuje kapitalnie w dowolnych okolicznościach.

Czy wiesz, że?

Włoska zapiekanka pomoże przekonać do szpinaku największych sceptyków. Podczas posiłku warto wspomnieć w ramach ciekawostki, że roślina jest spokrewniona z komosą ryżową oraz burakiem bulwowym i liściowym.

Dla urozmaicenia:

Po wyjęciu z piekarnika każdą porcję zapiekanki udekorujcie świeżymi listkami bazylii. Oto niezawodny sposób na podkreślenie włoskiej atmosfery.