Składniki
1 opakowanie
150 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania zalej 250 ml wody i śmietaną. Gotuj 10 min.
Krok 2
Dodaj szpinak, pomidorki i jajko. Całość wymieszaj i przełóż do formy na zapiekankę.
Krok 3
Piecz piekarniku w 200 °C przez 15 min.
Dobra rada:
Możesz dodać 100 g sera parmezan.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka po Włosku
Kuchnia włoska przyzwyczaiła nas do wyśmienitych dań, opartych na prostych recepturach i najlepszych składnikach. Słynne na cały świat pizza i makarony to nie wszystko, czego można się po niej spodziewać. Tym razem inspiracje przeniesiemy do wybornej zapiekanki włoskiej, którą z przyjemnością przygotowuje się na co dzień i od święta.
Dla kogo?
Potrawy jednogarnkowe to sprzymierzeńcy wszystkich osób, które cenią oszczędność czasu. Zapiekanka włoska pozwoli umieścić w jednym naczyniu większość ulubionych produktów przy minimalnym nakładzie pracy.
Na jaką okazję?
Rodzinny obiad czy może poczęstunek na gorąco podczas imprezy? Zapiekanka po włosku smakuje kapitalnie w dowolnych okolicznościach.
Czy wiesz, że?
Włoska zapiekanka pomoże przekonać do szpinaku największych sceptyków. Podczas posiłku warto wspomnieć w ramach ciekawostki, że roślina jest spokrewniona z komosą ryżową oraz burakiem bulwowym i liściowym.
Dla urozmaicenia:
Po wyjęciu z piekarnika każdą porcję zapiekanki udekorujcie świeżymi listkami bazylii. Oto niezawodny sposób na podkreślenie włoskiej atmosfery.