
Składniki
150 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
300 gramów
150 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
300 gramów
400 gramów
1 łyżka
80 gramów
4 łyżki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule, czosnek i chili drobno posiekaj - podziel składniki na dwie równe części. Pomidory koktajlowe przetnij na pół, ser zetrzyj na tarce.

Krok 2
W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż jedną część cebuli, chili i czosnku. Gdy składniki zaczną delikatnie zmieniać kolor, dodaj kasze, 300ml wody i fix "Zapiekanka po włosku Knorr". Kaszotto gotuj pod przykryciem około 15 minut aż zupełnie zmięknie.

Krok 3
Do gorącej jeszcze kaszy dodaj szpinak i pomidory. Śmietanę, jajko i mąkę wymieszaj oddzielnie, a następnie połącz z kaszotto.

Krok 4
W drugim garnku na kolejnej porcji oleju ponownie zeszklij pozostałą cebule, chili i czosnek, dodaj mięso i smaż aż zrobi się suche. Dodaj wtedy pomidory z puszki i zioła prowansalskie. Całość gotuj 10 minut.

Krok 5
Na dno naczynia żaroodpornego nałóż mięso z pomidorami oraz kaszotto. Całość posyp serem i piecz w piekarniku nagrzanym do 190*C przez 20 minut.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej