Kotlety z cukinią i kaszą bulgur

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

1

47 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

250 gramów

1 opakowanie

250 gramów

2 sztuki

150 gramów

1 łyżeczka

2 szczypty

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszankę do kotletów Knorr ugotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.

Krok 2

Cukinię obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na grubych oczkach. Posolić i odstawić na 15 minut. Nadmiar wody zlać, dodatkowo cukinię odcisnąć z nadmiaru wody.

Krok 3

Marchew i cebulę obrać, zetrzeć na dużych oczkach. Wszystkie warzywa połączyć, dodać ugotowaną mieszankę do kotletów, jajka, 50 gram mąki i pieprz. Dokładnie wymieszać

Krok 4

Formować kotleciki następnie każdy obtoczyć w mące. Smażyć na oleju. Kotlety są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej