Kotlety z kaszy bulgur i cukinii - z marchewką | Przepisy.pl pixel

Kotlety z cukinią i kaszą bulgur

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

4

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

250 gramów

1 opakowanie

250 gramów

2 sztuki

150 gramów

1 łyżeczka

2 szczypty

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszankę do kotletów Knorr ugotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.

Krok 2

Cukinię obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na grubych oczkach. Posolić i odstawić na 15 minut. Nadmiar wody zlać, dodatkowo cukinię odcisnąć z nadmiaru wody.

Krok 3

Marchew i cebulę obrać, zetrzeć na dużych oczkach. Wszystkie warzywa połączyć, dodać ugotowaną mieszankę do kotletów, jajka, 50 gram mąki i pieprz. Dokładnie wymieszać

Krok 4

Formować kotleciki następnie każdy obtoczyć w mące. Smażyć na oleju. Kotlety są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej