Kotlety z kaszy bulgur i cukinii - z marchewką | Przepisy.pl pixel

Kotlety z cukinią i kaszą bulgur

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

4

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

250 gramów

1 opakowanie

250 gramów

2 sztuki

150 gramów

1 łyżeczka

2 szczypty

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszankę do kotletów Knorr ugotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.

Krok 2

Cukinię obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na grubych oczkach. Posolić i odstawić na 15 minut. Nadmiar wody zlać, dodatkowo cukinię odcisnąć z nadmiaru wody.

Krok 3

Marchew i cebulę obrać, zetrzeć na dużych oczkach. Wszystkie warzywa połączyć, dodać ugotowaną mieszankę do kotletów, jajka, 50 gram mąki i pieprz. Dokładnie wymieszać

Krok 4

Formować kotleciki następnie każdy obtoczyć w mące. Smażyć na oleju. Kotlety są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z cukinią i kaszą bulgur - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej