Składniki
1 sztuka
130 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
100 mililitrów
2 łyżki
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora podzielić na różyczki i gotować przez 5 minut w osolonej wodzie.
Krok 2
W blenderze zmiksować wszystkie przyprawy oraz płatki owsiane, tak aby uzyskać drobną ale nie zupełnie sypką panierkę.
Krok 3
Mleko wymieszać z jajkiem.
Krok 4
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować oliwą.
Krok 5
Każdą różyczkę kalafiora najpierw moczyć w jajku z mlekiem, następnie obtaczać w panierce i przekładać na blaszkę.
Krok 6
Przygotowane wingsy piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej