Wingsy z kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wingsy z kalafiora

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

130 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

100 mililitrów

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podzielić na różyczki i gotować przez 5 minut w osolonej wodzie.

Krok 2

W blenderze zmiksować wszystkie przyprawy oraz płatki owsiane, tak aby uzyskać drobną ale nie zupełnie sypką panierkę.

Krok 3

Mleko wymieszać z jajkiem.

Krok 4

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować oliwą.

Krok 5

Każdą różyczkę kalafiora najpierw moczyć w jajku z mlekiem, następnie obtaczać w panierce i przekładać na blaszkę.

Krok 6

Przygotowane wingsy piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej