Wingsy z kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wingsy z kalafiora

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

130 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

100 mililitrów

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podzielić na różyczki i gotować przez 5 minut w osolonej wodzie.

Krok 2

W blenderze zmiksować wszystkie przyprawy oraz płatki owsiane, tak aby uzyskać drobną ale nie zupełnie sypką panierkę.

Krok 3

Mleko wymieszać z jajkiem.

Krok 4

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować oliwą.

Krok 5

Każdą różyczkę kalafiora najpierw moczyć w jajku z mlekiem, następnie obtaczać w panierce i przekładać na blaszkę.

Krok 6

Przygotowane wingsy piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej