
Składniki
1 sztuka
130 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
100 mililitrów
2 łyżki
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora podzielić na różyczki i gotować przez 5 minut w osolonej wodzie.
Krok 2
W blenderze zmiksować wszystkie przyprawy oraz płatki owsiane, tak aby uzyskać drobną ale nie zupełnie sypką panierkę.
Krok 3
Mleko wymieszać z jajkiem.
Krok 4
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować oliwą.
Krok 5
Każdą różyczkę kalafiora najpierw moczyć w jajku z mlekiem, następnie obtaczać w panierce i przekładać na blaszkę.
Krok 6
Przygotowane wingsy piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































