
Składniki
1 sztuka
130 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
100 mililitrów
2 łyżki
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora podzielić na różyczki i gotować przez 5 minut w osolonej wodzie.
Krok 2
W blenderze zmiksować wszystkie przyprawy oraz płatki owsiane, tak aby uzyskać drobną ale nie zupełnie sypką panierkę.
Krok 3
Mleko wymieszać z jajkiem.
Krok 4
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować oliwą.
Krok 5
Każdą różyczkę kalafiora najpierw moczyć w jajku z mlekiem, następnie obtaczać w panierce i przekładać na blaszkę.
Krok 6
Przygotowane wingsy piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej