
Składniki
1 sztuka
130 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
100 mililitrów
2 łyżki
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora podzielić na różyczki i gotować przez 5 minut w osolonej wodzie.
Krok 2
W blenderze zmiksować wszystkie przyprawy oraz płatki owsiane, tak aby uzyskać drobną ale nie zupełnie sypką panierkę.
Krok 3
Mleko wymieszać z jajkiem.
Krok 4
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować oliwą.
Krok 5
Każdą różyczkę kalafiora najpierw moczyć w jajku z mlekiem, następnie obtaczać w panierce i przekładać na blaszkę.
Krok 6
Przygotowane wingsy piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej