Makaron ze szpinakiem i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i mozzarellą

Autor: Oliwia Mleczko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

80 gramów

5 gramów

15 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie oraz przyprawić.

Krok 2

Dorzucić szpinak oraz startą mozzarellę i wymieszać.

Krok 3

Podawać z ugotowanym makaronem.

Oliwia Mleczko

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej