Makaron ze szpinakiem i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i mozzarellą

Autor: Oliwia Mleczko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

80 gramów

5 gramów

15 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie oraz przyprawić.

Krok 2

Dorzucić szpinak oraz startą mozzarellę i wymieszać.

Krok 3

Podawać z ugotowanym makaronem.

Oliwia Mleczko

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lekka sałatka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej