Wegańskie placuszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie placuszki

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

80 gramów

180 mililitrów

1 szczypta

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki umieścić w głębokiej misce.

Krok 2

Wszystko dokładnie zmiksować używając blendera.

Krok 3

Smażymy na lekko natłuszczonej olejem kokosowym patelni z dwóch stron (przewrócić kiedy pojawią się pęcherzyki).

Krok 4

Podawać z owocami i masłem orzechowym!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej