
Składniki
200 gramów
80 gramów
180 mililitrów
1 szczypta
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki umieścić w głębokiej misce.
Krok 2
Wszystko dokładnie zmiksować używając blendera.
Krok 3
Smażymy na lekko natłuszczonej olejem kokosowym patelni z dwóch stron (przewrócić kiedy pojawią się pęcherzyki).
Krok 4
Podawać z owocami i masłem orzechowym!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej