Wegańskie placuszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie placuszki

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

80 gramów

180 mililitrów

1 szczypta

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki umieścić w głębokiej misce.

Krok 2

Wszystko dokładnie zmiksować używając blendera.

Krok 3

Smażymy na lekko natłuszczonej olejem kokosowym patelni z dwóch stron (przewrócić kiedy pojawią się pęcherzyki).

Krok 4

Podawać z owocami i masłem orzechowym!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej