Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
80 gramów
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, cukinię i paprykę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oliwie do zrumienienia. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2
Do usmażonych warzyw wsypać zawartość opakowania na placki i wlać 200 ml wrzątku. Gotować aż kasza zmięknie i wchłonie wodę. Odstawić do ostygnięcia.
Krok 3
Po przestudzeniu dodać jajka oraz mąkę i wszystko wymieszać.
Krok 4
Formować placki i smażyć na suchej patelni z powłoką nieprzywierającą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej