
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
80 gramów
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, cukinię i paprykę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oliwie do zrumienienia. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2
Do usmażonych warzyw wsypać zawartość opakowania na placki i wlać 200 ml wrzątku. Gotować aż kasza zmięknie i wchłonie wodę. Odstawić do ostygnięcia.
Krok 3
Po przestudzeniu dodać jajka oraz mąkę i wszystko wymieszać.
Krok 4
Formować placki i smażyć na suchej patelni z powłoką nieprzywierającą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej