Placki z kaszy i warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z kaszy i warzyw

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

80 gramów

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, cukinię i paprykę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oliwie do zrumienienia. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 2

Do usmażonych warzyw wsypać zawartość opakowania na placki i wlać 200 ml wrzątku. Gotować aż kasza zmięknie i wchłonie wodę. Odstawić do ostygnięcia.

Krok 3

Po przestudzeniu dodać jajka oraz mąkę i wszystko wymieszać.

Krok 4

Formować placki i smażyć na suchej patelni z powłoką nieprzywierającą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej