Placki z kaszy i warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z kaszy i warzyw

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

80 gramów

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, cukinię i paprykę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oliwie do zrumienienia. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 2

Do usmażonych warzyw wsypać zawartość opakowania na placki i wlać 200 ml wrzątku. Gotować aż kasza zmięknie i wchłonie wodę. Odstawić do ostygnięcia.

Krok 3

Po przestudzeniu dodać jajka oraz mąkę i wszystko wymieszać.

Krok 4

Formować placki i smażyć na suchej patelni z powłoką nieprzywierającą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej