Placki z kaszy i warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z kaszy i warzyw

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

80 gramów

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, cukinię i paprykę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oliwie do zrumienienia. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 2

Do usmażonych warzyw wsypać zawartość opakowania na placki i wlać 200 ml wrzątku. Gotować aż kasza zmięknie i wchłonie wodę. Odstawić do ostygnięcia.

Krok 3

Po przestudzeniu dodać jajka oraz mąkę i wszystko wymieszać.

Krok 4

Formować placki i smażyć na suchej patelni z powłoką nieprzywierającą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z kaszy i warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej