Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym

Autor: Oliwia Mleczko

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

100 gramów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować 300ml wody w garnku i dodać Placki z kuskusu Knorr.

Krok 2

Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Paprykę i cebulę pokroić, a następnie podsmażyć na patelni z olejem.

Krok 4

Dolać passatę pomidorową i wymieszać gotowy sos.

Krok 5

Do kaszy dodać jajka oraz mąkę i wymieszać.

Krok 6

Uformować z kaszy kulki i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 15 minut, a w międzyczasie ugotować ryż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej