Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym

Autor: Oliwia Mleczko

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

100 gramów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować 300ml wody w garnku i dodać Placki z kuskusu Knorr.

Krok 2

Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Paprykę i cebulę pokroić, a następnie podsmażyć na patelni z olejem.

Krok 4

Dolać passatę pomidorową i wymieszać gotowy sos.

Krok 5

Do kaszy dodać jajka oraz mąkę i wymieszać.

Krok 6

Uformować z kaszy kulki i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 15 minut, a w międzyczasie ugotować ryż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej