Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym

Autor: Oliwia Mleczko

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

100 gramów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować 300ml wody w garnku i dodać Placki z kuskusu Knorr.

Krok 2

Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Paprykę i cebulę pokroić, a następnie podsmażyć na patelni z olejem.

Krok 4

Dolać passatę pomidorową i wymieszać gotowy sos.

Krok 5

Do kaszy dodać jajka oraz mąkę i wymieszać.

Krok 6

Uformować z kaszy kulki i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 15 minut, a w międzyczasie ugotować ryż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej