
Składniki
0.5 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
50 gramów
100 gramów
15 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować 300ml wody w garnku i dodać Placki z kuskusu Knorr.
Krok 2
Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu.
Krok 3
Paprykę i cebulę pokroić, a następnie podsmażyć na patelni z olejem.
Krok 4
Dolać passatę pomidorową i wymieszać gotowy sos.
Krok 5
Do kaszy dodać jajka oraz mąkę i wymieszać.
Krok 6
Uformować z kaszy kulki i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 15 minut, a w międzyczasie ugotować ryż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej