Skrzydełka cielęce po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka cielęce po meksykańsku

Autor: Kamila

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

0.5 opakowania

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka cielęce przekroić nożem lub nożycami na 3 części w miejscach zgięcia. Najcieńsze części skrzydełek wyrzucić, dwie pozostałe części pozostawić. Natrzeć je solą morską. Bardzo ważne jest aby przygotować potrawę na podstawie skrzydełek cielęcych a nie innych poniewaz walory smakowe zostaną popsute.

Krok 2

Do rondelka włożyć masło i drobno starty czosnek, zagotować. Gotować przez 15 sekund, następnie odstawić z ognia, dodać cukier i wymieszać aż się rozpuści. Dodać resztę składników: miód, sos pomidorowy, paprykę w proszku, pieprz cayenne. Wymieszać na gęstą pastę i przestudzić. Skrzydełka włożyć do rondelka z marynatą i dokładnie wymieszać

Krok 3

Piekarnik nagrzać na 180 st C. Skrzydełka włożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez ok. 70 minut aż będą ładnie zrumienione, w międzyczasie wymieszać. Mocne zrumienienie nie musi oznaczać spalenizny tylko skarmelizowany cukier z marynaty

Krok 4

Skrzydełka podawać z sosami i słupkami warzyw

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka cielęce po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka cielęce po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka cielęce po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka cielęce po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka cielęce po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka cielęce po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka cielęce po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka cielęce po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej