
Składniki
2 plastry
2 listków
1 sztuka
4 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
150 gramów
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kanapka 1: filet z kurczaka myjemy i kroimy na cieńsze plastry. Rozbijamy lekko tłuczkiem, solimy i pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki kurczaka przez ok. 4 minuty z każdej strony. Ściągamy z patelni i odsączamy na ręczniku papierowym
Krok 2
W międzyczasie gotujemy na twardo 1 jajko
Krok 3
Bułkę rozkrawamy, każdą połówkę smarujemy Sosem Hellmann's Garlic & Herbs, na dolnej części kładziemy sałatę, po plastrze sera żółtego, 1 kawałek kurczaka i pokrojone na plastry jajko, przykrywamy drugą połówką bułki
Krok 4
Kanapka 2: Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone jajka obieramy i ścieramy na tarce. Starty żółty ser mieszamy ze startymi jajkami, dodajemy majonez i ketchup, mieszamy i dodajemy pieprz i sól do smaku.
Krok 5
Kromkę chleba smarujemy pastą jajeczną, dodajemy paprykę czerwoną pokrojoną w paski, zamykamy kanapkę drugą kromką chleba.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej


































