Kanapka na piknik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka na piknik

Autor: Joanna Cz.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 plastry

2 listków

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

150 gramów

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kanapka 1: filet z kurczaka myjemy i kroimy na cieńsze plastry. Rozbijamy lekko tłuczkiem, solimy i pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki kurczaka przez ok. 4 minuty z każdej strony. Ściągamy z patelni i odsączamy na ręczniku papierowym

Krok 2

W międzyczasie gotujemy na twardo 1 jajko

Krok 3

Bułkę rozkrawamy, każdą połówkę smarujemy Sosem Hellmann's Garlic & Herbs, na dolnej części kładziemy sałatę, po plastrze sera żółtego, 1 kawałek kurczaka i pokrojone na plastry jajko, przykrywamy drugą połówką bułki

Krok 4

Kanapka 2: Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone jajka obieramy i ścieramy na tarce. Starty żółty ser mieszamy ze startymi jajkami, dodajemy majonez i ketchup, mieszamy i dodajemy pieprz i sól do smaku.

Krok 5

Kromkę chleba smarujemy pastą jajeczną, dodajemy paprykę czerwoną pokrojoną w paski, zamykamy kanapkę drugą kromką chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej