Kanapka na piknik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka na piknik

Autor: Joanna Cz.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 plastry

2 listków

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

150 gramów

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kanapka 1: filet z kurczaka myjemy i kroimy na cieńsze plastry. Rozbijamy lekko tłuczkiem, solimy i pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki kurczaka przez ok. 4 minuty z każdej strony. Ściągamy z patelni i odsączamy na ręczniku papierowym

Krok 2

W międzyczasie gotujemy na twardo 1 jajko

Krok 3

Bułkę rozkrawamy, każdą połówkę smarujemy Sosem Hellmann’s Garlic & Herbs, na dolnej części kładziemy sałatę, po plastrze sera żółtego, 1 kawałek kurczaka i pokrojone na plastry jajko, przykrywamy drugą połówką bułki

Krok 4

Kanapka 2: Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone jajka obieramy i ścieramy na tarce. Starty żółty ser mieszamy ze startymi jajkami, dodajemy majonez i ketchup, mieszamy i dodajemy pieprz i sól do smaku.

Krok 5

Kromkę chleba smarujemy pastą jajeczną, dodajemy paprykę czerwoną pokrojoną w paski, zamykamy kanapkę drugą kromką chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej