
Składniki
2 plastry
2 listków
1 sztuka
4 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
150 gramów
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kanapka 1: filet z kurczaka myjemy i kroimy na cieńsze plastry. Rozbijamy lekko tłuczkiem, solimy i pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki kurczaka przez ok. 4 minuty z każdej strony. Ściągamy z patelni i odsączamy na ręczniku papierowym
Krok 2
W międzyczasie gotujemy na twardo 1 jajko
Krok 3
Bułkę rozkrawamy, każdą połówkę smarujemy Sosem Hellmann's Garlic & Herbs, na dolnej części kładziemy sałatę, po plastrze sera żółtego, 1 kawałek kurczaka i pokrojone na plastry jajko, przykrywamy drugą połówką bułki
Krok 4
Kanapka 2: Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone jajka obieramy i ścieramy na tarce. Starty żółty ser mieszamy ze startymi jajkami, dodajemy majonez i ketchup, mieszamy i dodajemy pieprz i sól do smaku.
Krok 5
Kromkę chleba smarujemy pastą jajeczną, dodajemy paprykę czerwoną pokrojoną w paski, zamykamy kanapkę drugą kromką chleba.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej