Kanapka na piknik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka na piknik

Autor: Joanna Cz.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 plastry

2 listków

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

150 gramów

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kanapka 1: filet z kurczaka myjemy i kroimy na cieńsze plastry. Rozbijamy lekko tłuczkiem, solimy i pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki kurczaka przez ok. 4 minuty z każdej strony. Ściągamy z patelni i odsączamy na ręczniku papierowym

Krok 2

W międzyczasie gotujemy na twardo 1 jajko

Krok 3

Bułkę rozkrawamy, każdą połówkę smarujemy Sosem Hellmann's Garlic & Herbs, na dolnej części kładziemy sałatę, po plastrze sera żółtego, 1 kawałek kurczaka i pokrojone na plastry jajko, przykrywamy drugą połówką bułki

Krok 4

Kanapka 2: Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone jajka obieramy i ścieramy na tarce. Starty żółty ser mieszamy ze startymi jajkami, dodajemy majonez i ketchup, mieszamy i dodajemy pieprz i sól do smaku.

Krok 5

Kromkę chleba smarujemy pastą jajeczną, dodajemy paprykę czerwoną pokrojoną w paski, zamykamy kanapkę drugą kromką chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej