
Składniki
6 plastrów
6 plastrów
100 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry schabu lekko rozbić. Posypać solą, pieprzem i majerankiem. Ułóżyć suszone śliwki na każdym plastrze i zwinąć ciasno w roladkę. Owinąć wkoło plastrami boczku.
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć roladki z każdej strony aż do zarumienienia.
Krok 3
Podsmażone roladki zalać bulionem wymieszaną z wodą i dusić pod przykryciem około 40 minut.
Krok 4
Mieso wyłożyć na talerz do bulionu dodać proszek sosu grzybowego wymieszać i dusić do zgestnienia. Na koniec dodać śmietankę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































