Roladki ze schabu ze śliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki ze schabu ze śliwką

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

6 plastrów

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry schabu lekko rozbić. Posypać solą, pieprzem i majerankiem. Ułóżyć suszone śliwki na każdym plastrze i zwinąć ciasno w roladkę. Owinąć wkoło plastrami boczku.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej i usmażyć roladki z każdej strony aż do zarumienienia.

Krok 3

Podsmażone roladki zalać bulionem wymieszaną z wodą i dusić pod przykryciem około 40 minut.

Krok 4

Mieso wyłożyć na talerz do bulionu dodać proszek sosu grzybowego wymieszać i dusić do zgestnienia. Na koniec dodać śmietankę i doprawić do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki ze schabu ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki ze schabu ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki ze schabu ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki ze schabu ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki ze schabu ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki ze schabu ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki ze schabu ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki ze schabu ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej