
Składniki
6 plastrów
6 plastrów
100 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry schabu lekko rozbić. Posypać solą, pieprzem i majerankiem. Ułóżyć suszone śliwki na każdym plastrze i zwinąć ciasno w roladkę. Owinąć wkoło plastrami boczku.
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć roladki z każdej strony aż do zarumienienia.
Krok 3
Podsmażone roladki zalać bulionem wymieszaną z wodą i dusić pod przykryciem około 40 minut.
Krok 4
Mieso wyłożyć na talerz do bulionu dodać proszek sosu grzybowego wymieszać i dusić do zgestnienia. Na koniec dodać śmietankę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej