Roladki ze schabu ze śliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki ze schabu ze śliwką

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

6 plastrów

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry schabu lekko rozbić. Posypać solą, pieprzem i majerankiem. Ułóżyć suszone śliwki na każdym plastrze i zwinąć ciasno w roladkę. Owinąć wkoło plastrami boczku.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej i usmażyć roladki z każdej strony aż do zarumienienia.

Krok 3

Podsmażone roladki zalać bulionem wymieszaną z wodą i dusić pod przykryciem około 40 minut.

Krok 4

Mieso wyłożyć na talerz do bulionu dodać proszek sosu grzybowego wymieszać i dusić do zgestnienia. Na koniec dodać śmietankę i doprawić do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki ze schabu ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki ze schabu ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki ze schabu ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki ze schabu ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki ze schabu ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki ze schabu ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki ze schabu ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki ze schabu ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej